Τρίτη, 3 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Γεωργία: Ματαιώθηκε το Gay Pride έπειτα από αντιδράσεις πολιτών και πολιτικών
[Η Ναυτεμπορική]: Γεωργία: Ματαιώθηκε το Gay Pride έπειτα από αντιδράσεις πολιτών και πολιτικών

[Η Ναυτεμπορική]: Γεωργία: Ματαιώθηκε το Gay Pride έπειτα από αντιδράσεις πολιτών και πολιτικών

Γεωργιανοί ακτιβιστές για τα δικαιώματα της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ ματαίωσαν την προγραμματισμένη για σήμερα, Δευτέρα, Gay Pride στο Τμπιλίσι έπειτα από συγκρούσεις ανάμεσα σε ομάδες ομοφοβικών πολιτών και την αστυνομία.

«Δεν μπορούμε να θέσουμε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και να διαδηλώσουμε σε δρόμους γεμάτους βίαιους ανθρώπους έτοιμους να επιτεθούν….», εξηγούν με ανάρτηση στην σελίδα τους στο Facebook οι διοργανωτές.

Εκατοντάδες διαδηλωτές, αντίθετοι με την πορεία διαμαρτυρήθηκαν σήμερα το πρωί κοντά στο κτίριο του Κοινοβουλίου στο Τμπιλίσι, την πρωτεύουσα της χώρας του Καυκάσου με τα συντηρητικά ήθη.

Ορισμένοι επιτέθηκαν στην αστυνομία και χτύπησαν δημοσιογράφους σε πολλές περιοχές της πρωτεύουσας, σύμφωνα με τα στιγμιότυπα που μεταδόθηκαν από το δίκτυο Mtavari TV.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές της Gay Pride, τα γραφεία τους έγιναν επίσης στόχος επίθεσης των ομοφοβικών πολιτών.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός Ιρακλί Γκαριμπατσβίλι είχε ταχθεί κατά της πραγματοποίησης της πορείας.

«Η πραγματοποίηση μίας ονομαζόμενης Gay Pride δεν είναι κάτι λογικό, διότι δημιουργεί απειλή σύγκρουσης μεταξύ των πολιτών», είπε κατά την διάρκεια κυβερνητικής συνεδρίασης, υποστηρίζοντας ότι οι πορείες «δεν είναι αποδεκτές για μεγάλο μέρος της γεωργιανής κοινωνίας».

Οι δηλώσεις του καταγγέλθηκαν ως «επονείδιστες» από τους διοργανωτές της Gay Pride που καταδίκασαν τα λόγια του που ενθαρρύνουν την ομοφοβία και την ανικανότητα της κυβέρνησης να υπερασπισθεί τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα.

Οι διοργανωτές της πορείας είχαν θεωρήσει ότι η πραγματοποίησή της θα έδειχνε ότι η γεωργιανή κοινωνία έχει αρχίσει να αλλάζει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!