Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Γεννημένοι μετά την 11η Σεπτεμβρίου: Όσα γνωρίζουν νέοι από 12 χώρες
[Η Ναυτεμπορική]: Γεννημένοι μετά την 11η Σεπτεμβρίου: Όσα γνωρίζουν νέοι από 12 χώρες

[Η Ναυτεμπορική]: Γεννημένοι μετά την 11η Σεπτεμβρίου: Όσα γνωρίζουν νέοι από 12 χώρες

Για όσους γεννήθηκαν μετά τις 11 Σεπτεμβρίου 2001, δεν υπάρχουν αναμνήσεις από εκείνη τη σκοτεινή μέρα για να διαμορφώσουν τις απόψεις τους. Υπάρχει μόνο εκπαίδευση – η επίσημη και η άτυπη.

Με την τρομοκρατική επίθεση και τους πολέμους που ακολούθησαν να έχουν περάσει στη σφαίρα της ιστορίας οι New York Times ρώτησαν μαθητές από 12 χώρες τη γνώμη τους για όσα διδάχτηκαν, σχετικά με την τρομοκρατική επίθεση και τους πολέμους που ακολούθησαν.

Από τη Μόσχα στο Μανχάταν, από το Καράτσι στο Καράκας, από το Βερολίνο στη Βαγδάτη, οι μαθητές έχουν τελείως διαφορετικές οπτικές για την τρομοκρατία, το Ισλάμ, τον πόλεμο και αλλά και την δύναμη των ΗΠΑ σε παγκόσμιο επίπεδο,

Πάντως, η κοινή συνισταμένη ήταν μία: Από όσα έμαθαν έλειπε «το βάθος».Τα παιδιά θέλουν να μάθουν περισσότερα.

Τα σχολεία σε όλο τον κόσμο διαφέρουν πολύ στην προσέγγισή τους στη διδασκαλία για την 11η Σεπτεμβρίου, αν το διδάσκουν καθόλου, αναφέρουν οι New York Times.

Η Μπιζ Χέρμαν, υποψήφιος διδάκτωρ πολιτικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Μπέρκλεϋ, έχει συγκεντρώσει 850 βιβλία από 90 χώρες.

Μία διαπίστωση είναι ότι Ιράν, Βενεζουέλα, Αίγυπτος, Συρία και Μοζαμβίκη είναι μερικές από τις χώρες που δεν αναφέρουν την επίθεση.

Στη Νέα Υόρκη και αλλού στις Ηνωμένες Πολιτείες, το πρόγραμμα σπουδών για εκείνη την ημέρα είχε εμφανώς συναισθηματική χροιά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!