Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Φ. Γεννηματά: Προτείνουμε στοχευμένο πρόγραμμα επιβίωσης της μικρομεσαίας επιχείρησης
[Η Ναυτεμπορική]: Φ. Γεννηματά: Προτείνουμε στοχευμένο πρόγραμμα επιβίωσης της μικρομεσαίας επιχείρησης

[Η Ναυτεμπορική]: Φ. Γεννηματά: Προτείνουμε στοχευμένο πρόγραμμα επιβίωσης της μικρομεσαίας επιχείρησης

Με εκπροσώπους Επιμελητηρίων και επαγγελματικών οργανώσεων από όλη την Ελλάδα, συζήτησε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, κατά την τηλεδιάσκεψη που οργανώθηκε από το Επαγγελματικό Επιμελητήρια Αθηνών και τον πρόεδρο του Γιάννη Χατζηθεοδοσίου.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν τα προβλήματα που δημιουργούνται -στους επαγγελματίες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις από τον νέο πτωχευτικό κώδικα και τα ανεπαρκή μέτρα στήριξης της Κυβέρνησης μετά το νέο lockdown.

«Το Κίνημα Αλλαγής επιδιώκει να υπάρξουν νέες γενναίες και στοχευμένες παρεμβάσεις για τους μικρομεσαίους, την βιοτεχνία, τους επαγγελματίες, το εμπόριο. Ένα στοχευμένο και αποτελεσματικό Πρόγραμμα επιβίωσης της μικρομεσαίας επιχείρησης. Όλη μας η δράση αποσκοπεί στο να αποτρέψουμε να δημιουργήσει η κρίση νέα αδιέξοδα και να κρατήσουμε όρθια την κοινωνία και ζωντανή την οικονομία. Το πρόγραμμα επιβίωσης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες περιλαμβάνει», τόνισε η κ. Γεννηματά.

- Αύξηση του προγράμματος επιστρεπτέας προκαταβολής στο ύψος των 4 δις ευρώ που θα υλοποιηθεί ως το τέλος του 2020, με κύριο κριτήριο την μείωση του τζίρου των επιχειρήσεων. Το 1,7 δις που έχει ανακοινώσει η Κυβέρνηση και περιλαμβάνει και αυτοαπασχολούμενους δεν επαρκεί. Μείωση στο 50% του ποσού που θα επιστραφεί από τις επιχειρήσεις σε όλες τις φάσεις της επιστρεπτέας προκαταβολής (και στις προηγούμενες).

- Στις επιχειρήσεις που πλήττονται επιδότηση εργασίας από το κράτος με το 100% των ασφαλιστικών εισφορών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!