Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Φ. Γεννηματά: Να μην επαναληφθούν τα περσινά λάθη στο άνοιγμα του τουρισμού – Ανάγκη μέτρων στήριξης
[Η Ναυτεμπορική]: Φ. Γεννηματά: Να μην επαναληφθούν τα περσινά λάθη στο άνοιγμα του τουρισμού – Ανάγκη μέτρων στήριξης

[Η Ναυτεμπορική]: Φ. Γεννηματά: Να μην επαναληφθούν τα περσινά λάθη στο άνοιγμα του τουρισμού – Ανάγκη μέτρων στήριξης

Δριμεία κριτική για τον τρόπο που διαχειρίστηκε την πανδημία αλλά και για το άνοιγμα του τουρισμού άσκησε στην κυβέρνηση η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, κατά τη διάρκεια συζήτησης που είχε με τη δημοσιογράφο Μαρία Νικόλτσιου στο Regional Growth Conference που διοργανώνει η εφημερίδα “Πελοπόννησος”.

Όπως είπε η κ. Γεννηματά «η πανδημία είναι ακόμη εδώ για αυτό οφείλουμε να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί. Πράγματι, η κυβέρνηση άνοιξε τις κοινωνικές και οικονομικές δραστηριότητες αλλά αυτό δεν το έκανε γιατί τα επιδημιολογικά δεδομένα ήταν καλύτερα.

Αναγκάστηκε να το κάνει γιατί με το μεγαλύτερο σε διάρκεια lockdown στην Ευρώπη το οποίο δεν απέδωσε τα προσδοκώμενα κατάφερε η κυβέρνηση να εξαντλήσει και την υπομονή της ελληνικής κοινωνίας αλλά και τις αντοχές της ελληνικής οικονομίας». «Δυστυχώς έχουμε ακόμα πολύ χαμηλά ποσοστά εμβολιασμένων στην Ελλάδα σε σχέση με όλη την υπόλοιπη Ευρώπη», είπε η κ.Γεννηματά και τόνισε ότι είμαστε στις 20 χώρες με τους περισσότερους θανάτους.

«Από δω και πέρα πρέπει να δώσουμε έμφαση στους εμβολιασμούς, ειδικά στους ανθρώπους τους ηλικιωμένους άνω των 60, γιατί εκεί τα ποσοστά παραμένουν πολύ χαμηλά, όπως και στους υγειονομικούς και στις τουριστικές περιοχές», σημείωσε.

Επεσήμανε μάλιστα ότι έγιναν σημαντικά λάθη στο περσινό άνοιγμα του τουρισμού και χάθηκε πολύτιμος χρόνος ενώ οι δομές υγείας δοκιμάστηκαν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!