Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Φ. Γεννηματά-Αρκαλοχώρι: Χρειάζεται ολοκληρωμένη ανασυγκρότηση της περιοχής
[Η Ναυτεμπορική]: Φ. Γεννηματά-Αρκαλοχώρι: Χρειάζεται ολοκληρωμένη ανασυγκρότηση της περιοχής

[Η Ναυτεμπορική]: Φ. Γεννηματά-Αρκαλοχώρι: Χρειάζεται ολοκληρωμένη ανασυγκρότηση της περιοχής

Τις πληγείσες από τον πρόσφατο σεισμό στο Ηράκλειο Κρήτης περιοχές επισκέφθηκε το πρωί της Τετάρτης η Φώφη Γεννηματά. Μετά και την αναλυτική ενημέρωση που είχε, τόνισε πως «μεγάλη προτεραιότητα αυτή τη στιγμή έχει η στήριξη των αστέγων, η σίτισή τους και η στέγασή τους. Γι’ αυτό και θα πρέπει η αυτοδιοίκηση να έχει τη δυνατότητα να τους στηρίξει και να τους βοηθήσει να ζήσουν άμεσα από τις επόμενες μέρες με αξιοπρέπεια. Χρειάζονται containers σε όλα τα χωριά. Ο κόσμος δεν θα εγκαταλείψει τα χωριά του και τα σπίτια του τα κατεστραμμένα. Επομένως, ο σχεδιασμός πρέπει να γίνει με βάση αυτή τη λογική» επισήμανε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Το δεύτερο πολύ σημαντικό θέμα, είπε, έχει να κάνει με τα σχολεία, τα παιδιά και τον ψυχικό κόσμο τους. «Είναι πάρα πολλά τα κατεστραμμένα σχολεία που δεν μπορούν να μπουν σε λειτουργία. Επομένως, χρειάζεται προτεραιότητα από την πλευρά της κυβέρνησης στο να βρεθούν οι αίθουσες και να στηριχθούν ψυχολογικά τα παιδιά για να επιστρέψουν στην κανονικότητά τους και να συνεχιστούν τα μαθήματα, τα οποία καταλαβαίνουμε όλοι ότι δεν μπορούν να γίνουν έξω στην ύπαιθρο, εξ αποστάσεως. Πρέπει οπωσδήποτε να στεγαστούν» δήλωσε.

Η κ. Γεννηματά υπογράμμισε πως η κυβέρνηση έχει ήδη ανακοινώσει μία σειρά από «μεμονωμένα, οικονομικά μέτρα, τα οποία είναι στη σωστή κατεύθυνση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!