Πέμπτη, 6 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Γέφυρα 2: Αναλυτικά όλα τα κριτήρια υπαγωγής στο πρόγραμμα
[Η Ναυτεμπορική]: Γέφυρα 2: Αναλυτικά όλα τα κριτήρια υπαγωγής στο πρόγραμμα

[Η Ναυτεμπορική]: Γέφυρα 2: Αναλυτικά όλα τα κριτήρια υπαγωγής στο πρόγραμμα

Περίπου 100.000 με 150.000 επιχειρήσεις και επιτηδευματίες που έχουν λάβει δάνειο εκτιμάται ότι θα μπορέσουν να επωφεληθούν μέσω του προγράμματος επιδότησης επιχειρηματικών δανείων, «Γέφυρα 2».

Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (www.keyd.gov.gr ή ofeiles.gov.gr) ξεκίνησε και θα διαρκέσει έως τις 9 Μαίου. Στόχος είναι το Μάιο να καταβληθεί η πρώτη κρατική επιδότηση η οποία θα καλύπτει αναδρομικά και τη δόση για το μήνα Απρίλιο.

Για την υπαγωγή στο «Γέφυρα 2» υπάρχουν συγκεκριμένα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, ανάλογα με το αν το δάνειο είναι εξυπηρετούμενο, αν καταγράφεται καθυστέρηση άνω των 90 ημερών ή αν έχει καταγγελθεί.

Σύμφωνα με έναν οδηγό που έχει αναρτήσει η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, τα κριτήρια αναλυτικά για την υπαγωγή στο «Γέφυρα 2» είναι :

Δικαιούχοι επιδότησης

  • Ενεργά νομικά πρόσωπα, τα οποία συνιστούν μικρή, πολύ μικρή ή μεσαία επιχείρηση, εξαιρούμενων των χρηματοπιστωτικών οργανισμών.
  • Φυσικά πρόσωπα που είναι ενεργοί ελεύθεροι επαγγελματίες ή επιτηδευματίες ή εταίροι προσωπικών (π.χ. ΟΕ ή ΕΕ) ή κεφαλαιουχικών εταιρειών (π.χ. ΙΚΕ, ΕΠΕ).

Θα πρέπει να διαθέτουν οφειλές προς χρηματοδοτικούς φορείς και να έχουν αποδεδειγμένα πληγεί από την πανδημία του κορωνοϊού και για το λόγο αυτό να έχουν ενταχθεί στα έκτακτα μέτρα προστασίας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του COVID-19.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!