Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Η γαλλογερμανική συμμαχία στη φαρμακοβιομηχανία σκαλώνει στην αποχώρηση της Μέρκελ
[Η Ναυτεμπορική]: Η γαλλογερμανική συμμαχία στη φαρμακοβιομηχανία σκαλώνει στην αποχώρηση της Μέρκελ

[Η Ναυτεμπορική]: Η γαλλογερμανική συμμαχία στη φαρμακοβιομηχανία σκαλώνει στην αποχώρηση της Μέρκελ

Στο αποκορύφωμα της πανδημίας, η Γερμανία και η Γαλλία «έψησαν» ένα σχέδιο στοχεύοντας στον επαναπατρισμό της ιατροφαρμακευτικής παραγωγής στην Ευρώπη.

Ωστόσο, λιγότερο από 12 μήνες αργότερα, η πρωτοβουλία έχει βρει τοίχο, αναφέρει το Bloomberg.

Στη Γερμανία η φετινή χρονιά είναι χρονιά εκλογών και η επείγουσα ανάγκη διαχείρισης της κρίσης του κορωνοϊού έχει βαλτώσει την προσπάθεια, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν τις εξελίξεις στο θέμα.

Η εξέλιξη αυτή δείχνει πώς οι ιδέες του Γάλλου Προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν για την αναδιοργάνωση της Ευρώπης παρασύρονται από την επικαιρότητα.

Ενώ οι συνομιλίες για την πρωτοβουλία συνεχίζονται δεν υπάρχει καθόλου δυναμική, με το Βερολίνο να παρακωλύεται από το εκκρεμές τέλος της 16χρονης θητείας της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ μετά τις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Σε κοινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου τη Δευτέρα, οι δύο κυβερνήσεις θα μπορούσαν να συμφωνήσουν μόνο για περαιτέρω συνομιλίες σχετικά με το πώς θα μπορούσαν να συνεργαστούν.

«Η Γερμανία και η Γαλλία θέλουν να συνεργαστούν πολύ στενά ως μάθημα έχοντας πάρει το μάθημα μετά την πανδημία», δήλωσε η Μέρκελ στους δημοσιογράφους.

Η πρωτοβουλία είχε ως στόχο τον επαναπατρισμό της παραγωγής φαρμάκων και εξοπλισμού που είχαν προσελκύσει οι ΗΠΑ και ειδικά η Ασία την τελευταία δεκαετία.

Το σχέδιο ήταν η δημιουργία του του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης «Important Project of Common European Interest» για την προώθηση της καινοτομίας που επιτρέπει την ευρύτερη χρήση των κρατικών ενισχύσεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!