Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Ο Γαλλικός Τύπος για τη συμφωνία Μακρόν- Μητσοτάκη
[Η Ναυτεμπορική]: Ο Γαλλικός Τύπος για τη συμφωνία Μακρόν- Μητσοτάκη

[Η Ναυτεμπορική]: Ο Γαλλικός Τύπος για τη συμφωνία Μακρόν- Μητσοτάκη

Πρώτο θέμα στις ιστοσελίδες των περισσότερων Γαλλικών εφημερίδων αποτελεί η Αμυντική συμφωνία της Γαλλίας με την Ελλάδα, που προβλέπει την ενίσχυση της στρατηγικής συνεργασίας των δύο χωρών που υπέγραψαν στο Παρίσι ο Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν και ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η Γαλλία πουλά τρεις φρεγάτες Belharra στην Ελλάδα, δύο εβδομάδες μετά την κρίση υποβρυχίων με την Αυστραλία», γράφει η Le Monde και προσθέτει: «Η σύμβαση που εκτιμάται μεταξύ 3 και 5 δισεκατομμυρίων ευρώ, σηματοδοτεί την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ Παρισιού και Αθήνας. Ο κατασκευαστής θα είναι ο γαλλικός Naval Group , ο οποίος είχε επηρεαστεί αρνητικά ,μετά την ακύρωση της παραγγελίας των 12 Γαλλικών υποβρυχίων από την Αυστραλία».

Η Le Monde τονίζει χαρακτηριστικά ότι «δεν πρόκειται για το «συμβόλαιο του αιώνα», όπως αυτό των δώδεκα αυστραλιανών υποβρυχίων που τελικά ακυρώθηκε από την Καμπέρα στις 16 Σεπτεμβρίου, αλλά το πρόγραμμα αυτό θα είναι βάλσαμο στην καρδιά του γαλλικού κατασκευαστή Naval Group.

Η γαλλική εφημερίδα σημειώνει ότι πρόκειται για «σημαντική ενίσχυση της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ Παρισιού και Αθηνών, καθώς η Ελλάδα αισθάνεται όλο και περισσότερο απειλή από την παρουσία της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο»

Η συμφωνία προβλέπει κυρίως την απόκτηση από την Ελλάδα τριών φρεγατών που θα ναυπηγηθούν στα ναυπηγεία της Naval Group στο Λοριάν ,καθώς και μίασ επιπλέον, φρεγάτας , τονίζει η γαλλική εφημερίδα. Προσθέτει μάλιστα ότι πολλοί Ευρωπαίοι κατασκευαστές ήταν υποψήφιοι για αυτό το συμβόλαιο: η ιταλική Fincantieri, η γερμανική ThyssenKrupp Marine Systems, η ολλανδική Damen,αλλά και η αμερικανική Lockheed Martin.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!