Τρίτη, 2 Ιουνίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Η Γαλλία βγαίνει με αργό αλλά σταθερό βηματισμό από το lockdown
[Η Ναυτεμπορική]: Η Γαλλία βγαίνει με αργό αλλά σταθερό βηματισμό από το lockdown

[Η Ναυτεμπορική]: Η Γαλλία βγαίνει με αργό αλλά σταθερό βηματισμό από το lockdown

Βήμα βήμα, αρχής γενομένης από τη Δευτέρα, βγαίνει η Γαλλία από το lockdown. Η διαδικασία θα είναι αργή, αλλά σταθερή, τόνισε χθες ο Γάλλος πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ επισημαίνοντας ότι οι αυστηροί περιορισμοί θα παραμείνουν σε ορισμένες περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο, όπως το Παρίσι. «Η χώρα είναι χωρισμένη στα δύο, καθώς ο ιός κυκλοφορεί πιο γρήγορα σε ορισμένες περιοχές», εξήγησε ο ιός.

Σύμφωνα με τον Φιλίπ, η γαλλική κυβέρνηση επιδιώκει να «επιτύχει τη σωστή ισορροπία μεταξύ της απαραίτητης επανέναρξης της οικονομικής ζωής και της απαραίτητης ανάγκης» να διασφαλιστεί η ασφάλεια των πολιτών.

Ηλικιωμένοι και άλλοι πολίτες οι οποίοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες θα μπορούν να κυκλοφορούν κανονικά από τις 11 Μαΐου, σημείωσε ο Φιλίπ, αν και συνέστησε μεγάλη προσοχή. «Εμπιστευόμαστε τους ανθρώπους οι οποίοι γνωρίζουν ότι είναι ευάλωτοι ότι θα κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο για να είναι ασφαλείς», δήλωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός.

Στις «κόκκινες» περιοχές, όπως είναι το Παρίσι, οι κανόνες θα είναι πιο αυστηροί: τα γυμνάσια θα παραμείνουν κλειστά τον Μάιο και θα υπάρχουν περιορισμοί στις μετακινήσεις με τα δημόσια μέσα μεταφοράς. Τέσσερις περιοχές: η πρωτεύουσα, ο βορράς, η ανατολική και η κεντρική Γαλλία έχουν κηρυχθεί «κόκκινες» ζώνες επειδή ο ιός κυκλοφορεί πιο ενεργά σε αυτές και τα νοσοκομεία τους δέχονται μεγαλύτερη πίεση, διευκρίνισε ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!