Τρίτη, 3 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Γαλλία: Προειδοποιήσεις για 4ο κύμα λόγω της μετάλλαξης Δέλτα
[Η Ναυτεμπορική]: Γαλλία: Προειδοποιήσεις για 4ο κύμα λόγω της μετάλλαξης Δέλτα

[Η Ναυτεμπορική]: Γαλλία: Προειδοποιήσεις για 4ο κύμα λόγω της μετάλλαξης Δέλτα

Ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Γκαμπριέλ Ατάλ δήλωσε σήμερα ότι η εμφάνιση τέταρτου κύματος της πανδημίας ήδη από τα τέλη του Ιουλίου είναι μία πιθανότητα, επιβεβαιώνοντας την χθεσινή προειδοποίηση του υπουργού Υγείας Ολιβιέ Βεράν, ο οποίος εξέφρασε έντονη ανησυχία για την πορεία της πολύ μεταδοτικής παραλλαγής Δέλτα και απηύθυνε έκκληση για τον εμβολιασμό των ανεμβολίαστων.

«Εδώ και λίγο λιγότερο από μία εβδομάδα, η επιδημία κερδίζει και πάλι έδαφος, η παραλλαγή Δέλτα είναι εξαιρετικά μεταδοτική, εξαιρετικά ανησυχητική, κερδίζει έδαφος πολύ γρήγορα», δήλωσε ο γάλλος κυβερνητικός εκπρόσωπος στο δίκτυο France Inter.

«Διπλασιάζεται σχεδόν κάθε εβδομάδα, σήμερα περισσότερο του 30% των κρουσμάτων συνδέονται με την παραλλαγή Δέλτα και έχουμε γύρω μας παραδείγματα που δείχνουν ότι η κατάσταση αυτή μπορεί να είναι τα προεόρτια ανάφλεξης της επιδημίας», είπε.

Σε ερώτηση αν θεωρεί ότι υπάρχει κίνδυνος για τέταρτο κύμα της επιδημίας στα τέλη του Ιουλίου, απάντησε ότι αποτελεί «πιθανότητα», αλλά όχι και «πεπρωμένο», διότι «έχουμε έναν άσσο για να εμποδίσουμε ένα νέο επιδημικό κύμα να παρασύρει τα νοσοκομεία μας και είναι ο εμβολιασμός».

Ομως, «παρακολουθήσαμε στο Ηνωμένο Βασίλειο μία έκρηξη που έγινε πολύ γρήγορα μετά τις πρώτες πρόδρομες ενδείξεις και μπορούμε να θεωρήσουμε ότι τις ενδείξεις αυτές, τις βλέπουμε σήμερα στην χώρα μας».

Το Ινστιτούτο Παστέρ από την πλευρά του είχε προβλέψει στις 29 Ιουνίου πιθανό τέταρτο κύμα της επιδημίας το φθινόπωρο, αν συνεχίζονταν οι ρυθμοί εμβολιασμού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!