Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Η Γαλλία μειώνει τις θεωρήσεις βίζας που χορηγούνται στην Αλγερία και το Μαρόκο κατά 50%
[Η Ναυτεμπορική]: Η Γαλλία μειώνει τις θεωρήσεις βίζας που χορηγούνται στην Αλγερία και το Μαρόκο κατά 50%

[Η Ναυτεμπορική]: Η Γαλλία μειώνει τις θεωρήσεις βίζας που χορηγούνται στην Αλγερία και το Μαρόκο κατά 50%

Γκαμπριέλ Ατάλ

Η Γαλλία θα σκληρύνει έντονα τον τόνο της απέναντι στην Αλγερία, το Μαρόκο και την Τυνησία, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γκαμπριέλ Ατάλ την Τρίτη το πρωί, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες από το Europe 1.

Ο Εμανουέλ Μακρόν αποφάσισε πράγματι να μειώσει κατά το ήμισυ τον αριθμό των θεωρήσεων που εκδόθηκαν για την Αλγερία και το Μαρόκο και κατά 30% για την Τυνησία σε σύγκριση με το 2020, δήλωσε ένας σύμβουλος του στελέχους της Le Figaro.

Πράγματι, σύμφωνα με πληροφορίες από το Europe 1, κατά τους πρώτους έξι μήνες του 2020, εκδόθηκαν περίπου 63.000 θεωρήσεις για 96.000 αιτήσεις. Κατά τους πρώτους έξι μήνες του 2021, περισσότερα από δύο στα τρία αιτήματα που υποβλήθηκαν από την Αλγερία έγιναν δεκτά από τη Γαλλία.

«Είναι μια δραστική απόφαση, είναι μια απόφαση που δεν έχει προηγούμενο, αλλά είναι μια απόφαση που κατέστη απαραίτητη λόγω του ότι οι χώρες αυτές δεν δέχονται να ξαναπάρουν υπηκόους που δεν θέλουμε και δεν μπορούμε να κρατήσουμε στη Γαλλία», είπε στο Europe 1, επιβεβαιώνοντας μια πληροφορία του ραδιοφωνικού σταθμού.

Η στάση αυτή των χωρών «εμποδίζει την αποδοτικότητα των αποτελεσματικών επιστροφών» στα σύνορα μόλις επιδοθούν οι εντολές εγκατάλειψης του γαλλικού εδάφους (OQTF), είπε.

Υπήρξε ένας διάλογος, στη συνέχεια υπήρξαν απειλές∙ σήμερα θέτουμε αυτή την απειλή σε εκτέλεση», εξήγησε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!