Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Γαλλία: Μάσκες παντού, συνεχή τεστ, ενισχυτικές δόσεις
[Η Ναυτεμπορική]: Γαλλία: Μάσκες παντού, συνεχή τεστ, ενισχυτικές δόσεις

[Η Ναυτεμπορική]: Γαλλία: Μάσκες παντού, συνεχή τεστ, ενισχυτικές δόσεις

Η Γαλλία, διά στόματος του υπουργού Υγείας της χώρας, Ολιβιέ Βεράν, ανακοίνωσε πως θα εφαρμόσει αναμνηστική δόση εμβολίου για όλους τους ενήλικες και ότι το χάσμα μεταξύ των αρχικών δόσεων και των ενισχυτικών θα μειωθεί στους πέντε μήνες.

Από τις 15 Δεκεμβρίου, το δελτίο υγείας για άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών δεν θα ισχύει πλέον εάν δεν έχουν λάβει αναμνηστική δόση πέντε μήνες μετά την ολοκλήρωση του πρώτου εμβολιαστικού σχήματος.

Από τις 15 Ιανουαρίου, οι ίδιοι κανόνες θα ισχύουν για όλους τους ενήλικες άνω των 18 ετών.

«Η Γαλλία βιώνει με τη σειρά της ένα πέμπτο κύμα» και «αναμφίβολα θα είναι ισχυρότερο» από το τέταρτο, δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Ολιβιέ Βεράν. Όμως διαβεβαίωσε ότι «μπορούμε να περάσουμε αυτό το κύμα χωρίς να καταφύγουμε στα πιο περιοριστικά εργαλεία».

Ως εκ τούτου, δεν θα υπάρχει «κανένας περιορισμός, καμία απαγόρευση κυκλοφορίας, κανένα πρόωρο κλείσιμο των καταστημάτων, κανένας ταξιδιωτικός περιορισμός».

Η μάσκα και πάλι υποχρεωτική σε εσωτερικούς χώρους

Από αυτήν την Παρασκευή, «ένα διάταγμα θα καταστήσει και πάλι υποχρεωτική τη χρήση μάσκας παντού σε κλειστούς χώρους» σε χώρους ανοιχτούς στο κοινό, συμπεριλαμβανομένων των χώρων όπου ζητείται το υγειονομικό πάσο. «Οι νομάρχες θα εξουσιοδοτηθούν επίσης να καταστήσουν υποχρεωτική τη χρήση μάσκας για υπαίθριες εκδηλώσεις, όπως για παράδειγμα στις χριστουγεννιάτικες αγορές», οι οποίες θα υπόκεινται στο πάσο υγείας, «ή στις υπαίθριες αγορές», δήλωσε ο Ολιβιέ Βεράν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!