Κυριακή, 9 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Γαλλία: Λείπουν 100.000 εργαζόμενοι για την επαναλειτουργία της εστίασης
[Η Ναυτεμπορική]: Γαλλία: Λείπουν 100.000 εργαζόμενοι για την επαναλειτουργία της εστίασης

[Η Ναυτεμπορική]: Γαλλία: Λείπουν 100.000 εργαζόμενοι για την επαναλειτουργία της εστίασης

Στη Γαλλία, αν και οι πελάτες φαίνονται έτοιμοι να επιστρέψουν, οι εστιάτορες φοβούνται ότι αυτό δεν συμβαίνει με τους υπαλλήλους τους. Σύμφωνα με μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε από τις τέσσερις αντιπροσωπευτικές οργανώσεις εργοδοτών του κλάδου και των οποίων τα συμπεράσματα αποκαλύπτονται από τη Les Échos, σχεδόν 100.000 εργαζόμενοι θα μπορούσαν να λείπουν όταν η δραστηριότητα αρχίσει ξανά.

Η UMIH (‘Union des Métiers et des Industries de l’Hôtellerie), GNC (Εθνική Ομάδα Ξενοδοχειακών Αλυσίδων), GNI (Εθνική Ομάδα Ανεξάρτητων Βιομηχανιών Ξενοδοχειακών και Εστιατορίων) και SNRTC (Εθνική Ένωση Θεματικών και Εμπορικών Εστιατορίων) επιθυμούσαν, με αυτή τη μελέτη, να υπολογίσουν «τις επιπτώσεις της κρίσης στην υγεία, στην απασχόληση και τις ανάγκες σε δεξιότητες».

Τα συμπεράσματα είναι ανησυχητικά, καθώς ένας μεγάλος αριθμός των ιδιοκτητών εστιατορίων σημειώνει ότι μετά από περισσότερο από ένα χρόνο που χαρακτηρίζεται από την πανδημία και τα επαναλαμβανόμενα lockdown, ορισμένοι υπάλληλοι αποφάσισαν να αλλάξουν καριέρα.

Η κρίση της υγείας μπορεί να τους ώθησε να ξανασκεφτούν την καθημερινή τους ζωή, για να επιλέξουν μια πιο φιλική δουλειά από την άποψη των ωραρίου, για παράδειγμα. «Δεν ξέρουμε τι έχει γίνει για τους υπαλλήλους μας, δεν έχουμε νέα. Ο κίνδυνος είναι ότι απολαμβάνουν τη νέα τους δραστηριότητα και ότι δεν επιστρέφουν σε εμάς », υπογραμμίζει ο Φρανκ Τρουέτ.

Ωστόσο, οι εργαζόμενοι στον τομέα προστατεύονται από μερική ανεργία, γεγονός που τους επιτρέπει να λαμβάνουν μεγάλο μέρος του μισθού τους: το επίδομα ισούται με το 84% του καθαρού μισθού έως τις 30 Απριλίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!