Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Γαλλία: Υποχρεωτική καραντίνα για ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο
[Η Ναυτεμπορική]: Γαλλία: Υποχρεωτική καραντίνα για ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο

[Η Ναυτεμπορική]: Γαλλία: Υποχρεωτική καραντίνα για ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο

Η Γαλλία θα επιβάλει υποχρεωτική καραντίνα σε ταξιδιώτες που θα φτάσουν από το Ηνωμένο Βασίλειο από την επόμενη εβδομάδα εν μέσω αυξανόμενης ανησυχίας για την ταχεία εξάπλωση της ινδικής μετάλλαξης.

Ο Κλεμάν Μπον, υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας, δήλωσε την Τετάρτη ότι από τη Δευτέρα, οι ταξιδιώτες που φτάνουν από το Ηνωμένο Βασίλειο που δεν είναι ούτε Γάλλοι υπήκοοι ούτε κάτοικοι θα πρέπει να αποδείξουν έναν ουσιαστικό λόγο για το ταξίδι τους.

Θα έπρεπε επίσης να παράγουν ένα αρνητικό αποτέλεσμα PCR 48 ωρών- παρά τις συνηθισμένες 72 ώρες – πριν από την αναχώρηση, και αυτο-απομόνωση για επτά ημέρες, είπε ο κ. Μπον.

Η Γαλλία απαιτεί σήμερα ταξιδιώτες από 16 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Βραζιλίας, της Ινδίας, της Αργεντινής και της Τουρκίας, να υποβληθούν σε υποχρεωτική απομόνωση 10 ημερών είτε στο σπίτι είτε σε μια καθορισμένη, εγκεκριμένη διεύθυνση, με το δικαίωμα να βγαίνουν μόνο δύο ώρες την ημέρα και ένα πρόστιμο 1.500 € σε περίπτωση μη συμμόρφωσης.

Ο επίσημος εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Γκαμπριέλ Ατάλ, δήλωσε νωρίτερα την Τετάρτη ότι υπήρχε «μια νέα κατάσταση με την πρόοδο της λεγόμενης ινδικής μετάλλαξης στο Ηνωμένο Βασίλειο», προσθέτοντας ότι η Γερμανία είχε ήδη επιβάλει αυστηρούς ελέγχους σε επισκέπτες από τη Βρετανία και ότι η Γαλλία λαμβάνει «παρόμοια μέτρα».

Η Γερμανία απαγόρευσε σε όλους τους ταξιδιώτες από τη Βρετανία να εισέλθουν στην επικράτειά της από τα μεσάνυχτα στις 23 Μαΐου, αφού το εθνικό ινστιτούτο δημόσιας υγείας της χώρας χαρακτήρισε το Ηνωμένο Βασίλειο ως «περιοχή ανησυχίας για τις μεταλλάξεις».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!