Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Γαλλία: Φυλάκιση σε διανομέα που αρνήθηκε να παραδώσει παραγγελίες από εβραϊκά εστιατόρια
[Η Ναυτεμπορική]: Γαλλία: Φυλάκιση σε διανομέα που αρνήθηκε να παραδώσει παραγγελίες από εβραϊκά εστιατόρια

[Η Ναυτεμπορική]: Γαλλία: Φυλάκιση σε διανομέα που αρνήθηκε να παραδώσει παραγγελίες από εβραϊκά εστιατόρια

Σε φυλάκιση τεσσάρων μηνών καταδικάστηκε ένας 19χρονος Αλγερινός διανομέας, από δικαστήριο του Στρασβούργου, επειδή αρνήθηκε να παραδώσει τα γεύματα που είχαν παραγγελθεί από δύο κοσέρ εστιατόρια.

«Στη Γαλλία απαγορεύονται δια νόμου οι διακρίσεις. Σε αυτήν τη χώρα οφείλουμε να σεβόμαστε τους πάντες», τόνισε ο πρόεδρος του δικαστηρίου Μπερτράν Γκοτιέ, ανακοινώνοντας την απόφασή του.

Ο 19χρονος έφτασε στη Γαλλία με τουριστική βίζα πριν από έναν χρόνο, η οποία έχει πλέον λήξει και για αυτό θεωρείται ότι παραμένει παράτυπα στη χώρα και θα πρέπει να εγκαταλείψει άμεσα το γαλλικό έδαφος, με βάση μια εντολή της περιφέρειας του Στρασβούργου.

Στα τέλη της περασμένης εβδομάδας δύο εστιατόρια είδαν να ακυρώνονται οι παραγγελίες τους από έναν διανομέα της εταιρείας Deliveroo, αφού του διευκρίνισαν, κατόπιν δικού του ερωτήματος, ότι σερβίρουν εβραϊκή κουζίνα. Στο δικαστήριο, ο ένας εστιάτορας είπε ότι ο διανομέας, που χρησιμοποιούσε τον λογαριασμό ενός άλλου στο Deliveroo, του είπε ότι «Δεν εξυπηρετεί Εβραίους» και ακύρωσε την παραγγελία μπροστά του.

Μέσω διερμηνέα, ο νεαρός παραδέχτηκε ότι ακύρωσε τις παραγγελίες, όχι όμως ότι είπε τη συγκεκριμένη φράση.

Ο δικηγόρος των δύο εστιατόρων, Ραφαέλ Νισάν, τόνισε ότι «η δικαιοσύνη μίλησε» αλλά εξέφρασε τη λύπη του γιατί οι αρχές δεν στράφηκαν και εναντίον του Deliveroo. Μολονότι η εταιρεία διαβεβαίωσε την Δευτέρα ότι «παίρνει πολύ σοβαρά» αυτό το επεισόδιο, ο πρόεδρος του δικαστηρίου είπε ότι το Deliveroo «δεν ήταν ιδιαίτερα συνεργάσιμο» με την αστυνομία ώστε να εντοπιστεί ο διανομέας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!