Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Γαλλία: Απεργία στο Euronews λόγω σχεδίου για απολύσεις
[Η Ναυτεμπορική]: Γαλλία: Απεργία στο Euronews λόγω σχεδίου για απολύσεις

[Η Ναυτεμπορική]: Γαλλία: Απεργία στο Euronews λόγω σχεδίου για απολύσεις

Φωτογραφία αρχείου

Εργαζόμενοι του τηλεοπτικού δικτύου Euronews, με έδρα την Λυών, πραγματοποιούν σήμερα 24ωρη απεργία καταγγέλλοντας κατάργηση θέσεων εργασίας που αποφασίσθηκαν τον Νοέμβριο, έγινε γνωστό από συνδικαλιστικές πηγές.

Περί τους πενήντα εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν το πρωί μπροστά από την έδρα του Euronews για να διαμαρτυρηθούν κατά της κατάργησης θέσεων εργασίας και των περικοπών στον προϋπολογισμό, στην πρώτη απεργία στην ιστορία του ευρωπαϊκού ενημερωτικού δικτύου.

Ο πρόεδρος του διευθυντηρίου Μάικλ Πίτερς παρουσίασε στα μέσα Νοεμβρίου στα συνδικάτα σχέδιο αναδιάρθρωσης για την αντιμετώπιση της μείωσης των διαφημιστικών εσόδων εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης.

«Προβλέπεται ότι περί τα 30 έως 40 άτομα θα απολυθούν όταν θα ολοκληρωθούν οι νομικές διαδικασίες», εξήγησε σήμερα εκπρόσωπος του Euronews διευκρινίζοντας ότι το τηλεοπτικό δίκτυο απασχολεί σήμερα περίπου 500 μόνιμους συνεργάτες, ενώ παράλληλα δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας για την ψηφιακή ανάπτυξη και «αυτές προτείνονται κατά προτεραιότητα στα μέλη του προσωπικού τις θέσεις εργασίας των οποίων αφορά το σχέδιο αποχωρήσεων».

Τα συνδικάτα θεωρούν ότι πρόκειται για ένα καθαρά οικονομικού χαρακτήρα σχέδιο και καταγγέλλουν ότι καμία από τις προτάσεις των συνδικάτων δεν έγινε δεκτή.

Το συνδικάτο SNJ Euronews ειδικότερα εκφράζει ανησυχία για την κατάργηση της τουρκόφωνης υπηρεσίας του Euronews, «ενός από τα ελάχιστα ελεύθερα τουρκόφωνα μέσα ενημέρωσης». Αν και η τουρκική υπηρεσία δεν περιλαμβάνεται στο σχέδιο περικοπών, απειλείται ελλείψει εξωτερικής χρηματοδότησης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!