Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ο FTSE 25 ώθησε το Χ.Α. στο Top-10 των αποδόσεων 5μήνου παγκοσμίως
[Η Ναυτεμπορική]: Ο FTSE 25 ώθησε το Χ.Α. στο Top-10 των αποδόσεων 5μήνου παγκοσμίως

[Η Ναυτεμπορική]: Ο FTSE 25 ώθησε το Χ.Α. στο Top-10 των αποδόσεων 5μήνου παγκοσμίως

Του Ανέστη Ντόκα
antok@naftemporiki.gr

Οι 21 από τις 25 μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης του Χρηματιστηρίου Αθηνών είχαν θετική απόδοση κατά το πρώτο πεντάμηνο του 2021, γεγονός που είχε πολύ καιρό να παρατηρηθεί και ουσιαστικά έδωσε την ώθηση που χρειάστηκε ο Γενικός Δείκτης προκειμένου το Χ.Α. να βρεθεί στην πρώτη δεκάδα των χρηματιστηρίων με τις υψηλότερες αποδόσεις παγκοσμίως.
Ειδικότερα, στο διάστημα από 31 Δεκεμβρίου 2020 μέχρι και 31 Μαΐου 2021 ο Γενικός Δείκτης σημείωσε άνοδο 10,61%. Ταυτόχρονα, η κεφαλαιοποίηση της αγοράς ενισχύθηκε κατά 8,972 δισ. ευρώ στις πρώτες 98 συνεδριάσεις του 2021 και διαμορφώθηκε στα 62,836 δισ. ευρώ.

Οι αποδόσεις

Σε επίπεδο πενταμήνου, την πρώτη θέση από τις μετοχές του FTSE 25 κατέκτησε ο τίτλος της Eurobank με κέρδη 32,7%, γεγονός που αποτυπώνει τις κινήσεις μείωσης των κόκκινων δανείων στις οποίες προχώρησε η τράπεζα. Ακολούθησε η Mytilineos με άνοδο 29,2% μετά τον μεγάλο κύκλο επενδύσεων και εξαγορών που έχει σε πλήρη εξέλιξη, για να ακολουθήσει η Τιτάν, που προχωρεί σε επένδυση άνω των 25 εκατ. ευρώ στην Εύβοια. Εξαιρετικές αποδόσεις πρόσφεραν επίσης οι μετοχές της ΕΥΔΑΠ, της ElvalHalcor, της Viohalco και της ΓΕΚ Τέρνα. Οι τρεις από τις προαναφερόμενες εταιρείες -εξαιρουμένης της Viohalco- έχουν σε εξέλιξη επενδυτικά προγράμματα και υψηλά ανεκτέλεστα υπόλοιπα εργασιών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!