Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: FT: Η κινεζική οικονομία ανακάμπτει
[Η Ναυτεμπορική]: FT:  Η κινεζική οικονομία ανακάμπτει

[Η Ναυτεμπορική]: FT: Η κινεζική οικονομία ανακάμπτει

People wearing face masks, following the coronavirus disease (COVID-19) outbreak, are seen near the CCTV headquarters in Beijing’s central business district (CBD), China, July 16, 2020. REUTERS/Tingshu Wang

Για πρώτη φορά μέσα στο 2020 αυξήθηκαν οι πωλήσεις λιανικής στην Κίνα. Την ίδια στιγμή η εφημερίδα «The Financial Times» διαβάζει την αύξηση των καταναλωτικών δαπανών ως ένδειξη μιας ευρείας οικονομικής ανάκαμψης στην ασιατική χώρα.

Τον Αύγουστο, οι συνολικές πωλήσεις λιανικής για τα καταναλωτικά αγαθά καταγράφηκαν στα 3,36 τρισεκατομμύρια γουάν (περίπου 492,08 δισεκατομμύρια δολάρια) με ετήσια αύξηση 0,5%.

«Οι πωλήσεις λιανικής στην Κίνα επέστρεψαν στην ανάπτυξη για πρώτη φορά από το ξέσπασμα του νέου κορωνοϊού, στην πιο πρόσφατη ένδειξη ότι οι καταναλωτικές δαπάνες ακολουθούν την ευρύτερη οικονομική ανάκαμψη της χώρας», σύμφωνα με την εφημερίδα.

«Η ανάκαμψη κέρδισε έδαφος, μετά τη μείωση που κατέγραψαν τα περιστατικά μόλυνσης από το νέο κορονοϊό, ενώ τα κυβερνητικά προγράμματα ανάπτυξης των υποδομών, βοήθησαν στην υποστήριξη της οικονομικής δραστηριότητας», τόνισε η ίδια εφημερίδα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!