Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Φρενίτιδα στην αγορά των κρυπτονομισμάτων
[Η Ναυτεμπορική]: Φρενίτιδα στην αγορά των κρυπτονομισμάτων

[Η Ναυτεμπορική]: Φρενίτιδα στην αγορά των κρυπτονομισμάτων

Mε ένα εντυπωσιακό άλμα, μέσα σε ελάχιστα λεπτά, το bitcoin έκανε χθες θεαματική πρεμιέρα στον Οκτώβριο, εκτοξεύτηκε προς τη ζώνη των 50.000 δολαρίων κι έβαλε νέα «φωτιά» στην φρενίτιδα της αγοράς κρυπτονομισμάτων.

Το πιο δημοφιλές κρυπτονόμισμα ανέβηκε χθες κατά 8,37%, κέρδισε 3.000 δολάρια με αστραπιαία ταχύτητα κι έφθασε στα 47.422,77 δολάρια. Μαζί του, παρέσυρε σε εξίσου εντυπωσιακή άνοδο και το ether, το κρυπτονόμισμα που συνδέεται με το δίκτυο blockchain ethereum, το οποίο εκτινάχθηκε κατά 7,36%, στα 3.233,70 δολάρια.

Πίσω από την εντυπωσιακή άνοδο, οι μυημένοι της αγοράς δείχνουν τον πρόεδρο της Fed Τζερόμ Πάουελ, ο οποίος το βράδυ της Πέμπτης κατά την κατάθεσή του στην Επιτροπή Οικονομικών του Κογκρέσου ερωτήθηκε εάν η ομοσπονδιακή τράπεζα σχεδιάζει περιοριστικές παρεμβάσεις στη χρήση των κρυπτονομισμάτων, ανάλογες με εκείνες της Κίνας.

Η απάντηση Πάουελ ήταν ένα κατηγορηματικό «όχι», γεγονός που έδωσε την αφορμή όχι μόνο για μαζικές αγορές bitcoin, αλλά και για προσδοκίες για διάθεση αμοιβαίων κεφαλαίων συνδεδεμένων με το κρυπτονόμισμα. Σύμφωνα με την επενδυτική φίρμα Fundstrat, εάν υπάρξει έγκριση από την αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για τέτοιου τύπου αμοιβαία, τότε το bitcoin μπορεί να ανέβει ακόμη και κατά 50%.

Περιορισμοί τύπου stablecoins

Ο Τζερόμ Πάουελ, πάντως, διευκρίνισε ότι σχεδιάζονται περιορισμοί για τα κρυπτονομίσματα τύπου stablecoins, που λειτουργούν ως καταθετικοί λογαριασμοί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!