Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Φράνσις Χάουγκεν: Η γυναίκα που «καίει» το Facebook αποκαλύπτει την ταυτότητά της
[Η Ναυτεμπορική]: Φράνσις Χάουγκεν: Η γυναίκα που «καίει» το Facebook αποκαλύπτει την ταυτότητά της

[Η Ναυτεμπορική]: Φράνσις Χάουγκεν: Η γυναίκα που «καίει» το Facebook αποκαλύπτει την ταυτότητά της

Η πρώην υπάλληλος του Facebook η οποία είναι υπεύθυνη για μια σειρά διαρροών αποκάλυψε την ταυτότητά της.

Η 37χρονη Φράνσις Χάουγκεν, η οποία εργαζόταν ως product manager στην ομάδα παραπληροφόρησης στο Facebook, έδωσε συνέντευξη την Κυριακή στο CBS.

Η καταγγέλλουσα κατηγόρησε το Facebook ότι βάζει το «κέρδος πάνω από την ασφάλεια», καθώς προέκυψε ότι είχε καταγγείλει στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ότι η εταιρεία παραπλανούσε τους επενδυτές.

Όπως είπε, ενήργησε για να βοηθήσει να αλλάξει ο γίγαντας των social media και όχι να προκαλέσει το θυμό απέναντί ​​του. Το Facebook από την πλευρά του υποστήριξε ότι οι διαρροές ήταν παραπλανητικές και αποσιωπούσαν τη θετική έρευνα που διεξήγαγε η εταιρεία.

Σύγκρουση του κοινού καλού και των συμφερόντων του Facebook

Πιο αναλυτικά, μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρόγραμμα 60 Minutes, η Φράνσις Χάουγκεν, αποκάλυψε την ταυτότητά της γνωστοποιώντας ότι ήταν εκείνη που διέρρευσε μια σειρά από εσωτερικά έγγραφα της εταιρείας στη Wall Street Journal. Οι αποκαλύψεις της έχουν οδηγήσει την εταιρεία στη βαθύτερη κρίση της μετά το σκάνδαλο της Cambridge Analytica.

Στη συνέντευξη, η Χάουγκεν είπε ότι είχε φύγει από το Facebook νωρίτερα φέτος, αφού είχε εξοργιστεί με την εταιρεία. Πριν φύγει, αντέγραψε μια σειρά εσωτερικών σημειώσεων και εγγράφων.

Σύμφωνα με τη Χάουγκεν, το Facebook είπε ψέματα στο κοινό, υπερβάλλοντας για την πρόοδο που είχε σημειώσει στην αντιμετώπιση του μίσους, της βίας και της παραπληροφόρησης στην πλατφόρμα του, παρουσιάζοντας «δεκάδες χιλιάδες» σελίδες εγγράφων ως αποδεικτικά στοιχεία.

«Υπήρχαν συγκρούσεις συμφερόντων μεταξύ του τι ήταν καλό για το κοινό και τι ήταν καλό για το Facebook», δήλωσε η Χάουγκεν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!