Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Κ. Φραγκογιάννης: Η Ελλάδα θα θέσει το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων και στη νέα κυβέρνηση
[Η Ναυτεμπορική]: Κ. Φραγκογιάννης: Η Ελλάδα θα θέσει το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων και στη νέα κυβέρνηση

[Η Ναυτεμπορική]: Κ. Φραγκογιάννης: Η Ελλάδα θα θέσει το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων και στη νέα κυβέρνηση

«Οι αξιώσεις μας έναντι της Γερμανίας για τις πολεμικές οφειλές, είναι και θα παραμείνουν έγκυρες, πολιτικά και νομικά, απαράγραπτες, ενεργές και διεκδικήσιμες με κάθε μέσο, μέχρι την ικανοποίησή τους. Για την Ελλάδα, το θέμα παραμένει ανοικτό μέχρι την ικανοποίηση των αξιώσεων μας». Αυτό δήλωσε από το βήμα της Βουλής, ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κωνσταντίνος Φραγκογιάννης, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Ηγουμενίδη.

«Είμαστε εν αναμονή των διεργασιών που γίνονται στη Γερμανία μετά τις χθεσινές εκλογές και σας διαβεβαιώνω ότι η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να θέτει το ζήτημα των γερμανικών πολεμικών οφειλών και στη νέα αυτή κυβέρνηση», τόνισε ο κ. Φραγκογιάννης.

«Ανεξάρτητα των εκλογικών αποτελεσμάτων στη Γερμανία, η στάση του κράτους της Γερμανίας είναι ενιαία και απορριπτική έναντι των αξιώσεων της Ελλάδος, και το ερώτημα είναι θα τις διεκδικήσουμε νομικά; και ποια είναι η νομική προετοιμασία της χώρας μας;», σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Ηγουμενίδης.

«Το εκκρεμές ζήτημα των γερμανικών πολεμικών οφειλών έχει τεθεί επανειλημμένα από την Ελλάδα προς την γερμανική πλευρά επισήμως και σε κάθε επίπεδο. Δεν αποτελεί συγκυριακή απαίτηση. Η θέση μας είναι σαφής και σταθερή και εκφράζει την συντριπτική πλειοψηφία της Βουλής των Ελλήνων και αντανακλά την επιθυμία του ελληνικού λαού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!