Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Φόβοι ότι θα κλείσει το ένα πέμπτο των τουριστικών επιχειρήσεων στη Βιέννη
[Η Ναυτεμπορική]: Φόβοι ότι θα κλείσει το ένα πέμπτο των τουριστικών επιχειρήσεων στη Βιέννη

[Η Ναυτεμπορική]: Φόβοι ότι θα κλείσει το ένα πέμπτο των τουριστικών επιχειρήσεων στη Βιέννη

Εδώ και χρόνια, ο τουρισμός της Βιέννης καταγράφει το ένα μετά το άλλο ρεκόρ αριθμού στις διανυκτερεύσεις, ωστόσο, με την έναρξη της πανδημίας τον Μάρτιο, τα πράγματα αντιστράφηκαν ακολουθώντας για πολλούς μήνες καθοδική πορεία.

“Μια τέτοια χρονιά σαν το 2020 κανένας δεν υπολόγιζε”, συνοψίζει ο διευθυντής της Υπηρεσίας Τουρισμού της Βιέννης Νόρμπερτ Κέτνερ την κατάσταση, κάνοντας τώρα, μετά το τέλος της χρονιάς της πανδημίας, έναν απολογισμό που σημαδεύεται από ένα “μείον” κατά 72%.

Ο ίδιος, εκτιμά ότι από τις περίπου 116.000 θέσεις εργασίας όλο τον χρόνο στον τουρισμό και στις επιχειρήσεις ελεύθερου χρόνου, 30.000 έως 35.000 θα χαθούν βραχυπρόθεσμα, περίπου το ένα πέμπτο όλων των τουριστικών επιχειρήσεων της Βιέννης θα πρέπει να κλείσουν, είναι, δηλαδή, όπως σημειώνει, μία “τραγική κατάσταση” για τις επιχειρήσεις, “και ήδη μία οδυνηρή κατάσταση συνολικά”.

Ο Νόρμπερτ Κέτνερ δεν αναμένει μία γρήγορη ανάκαμψη, καθώς, ήδη τον Δεκέμβριο ήταν σαφές ότι μέχρι το Πάσχα δεν θα υπάρξει καμία σημαντική τουριστική κίνηση στη Βιέννη, με τον κλάδο να είναι προετοιμασμένος για αυτό.

Ο ίδιος, αναμένει ομαλοποίηση γύρω στα μέσα του έτους, δηλαδή το τρίτο τρίμηνο, και σε αυτό, πιστεύει, πως θα συμβάλλει σημαντικά ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού, ενώ κανείς θα πρέπει να λάβει υπόψη του το γενικό κανόνα “εμβολιασμός συν έξι μήνες”.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!