Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Φόβοι για άδοξο τέλος του διαστημικού τηλεσκοπίου Hubble
[Η Ναυτεμπορική]: Φόβοι για άδοξο τέλος του διαστημικού τηλεσκοπίου Hubble

[Η Ναυτεμπορική]: Φόβοι για άδοξο τέλος του διαστημικού τηλεσκοπίου Hubble

To Hubble βρίσκεται σίγουρα στις κορυφαίες θέσεις της λίστας των πιο εντυπωσιακών αλλά και επιδραστικών ανθρώπινων εφευρέσεων.

O πατριάρχης διαστημικών τηλεσκοπίων, το Hubble, αντιμετωπίζει ένα τεχνικό πρόβλημα που σύμφωνα με πολλούς ειδικούς είναι πλέον αξεπέραστο. Στις 24 Απριλίου του 1990 η NASA ανακοίνωσε ότι το πρώτο διαστημικό τηλεσκόπιο που κατασκεύασε ο άνθρωπος εκτοξεύθηκε με επιτυχία. Το Hubble πήρε το όνομα του από τον Αμερικανό επιστήμονα Εντουιν Χάμπλ που άνοιξε νέους ορίζοντες στην αστρονομία ανακαλύπτοντας ότι το Σύμπαν συνεχίζει να διαστέλλεται. Το ίδιο έκανε και το Hubble που άνοιξε νέους ορίζοντες στην αστρονομία δίνοντας μας εικόνα από όλα τα μήκη και πλάτη του Σύμπαντος και των κοσμικών φαινομένων που συμβαίνουν σε αυτό.

Το βάρους ενός τόνου και μήκους 43,5 μέτρων διαστημικό τηλεσκόπιο εγκαταστάθηκε σε ένα σημείο 569 χλμ. μακριά από τον πλανήτη μας. Οι ειδικοί πίστευαν ότι το Hubble δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει για περισσότερα από δέκα έτη αλλά με την βοήθεια των επανδρωμένων αποστολών συντήρησης το τηλεσκόπιο αποδείχτηκε πραγματικά «επτάψυχο» αφού συνέχιζε μέχρι πριν από λίγες μέρες να λειτουργεί βοηθώντας καθημερινά τους επιστήμονες να κάνουν νέες εντυπωσιακές ανακαλύψεις.

Όμως εδώ και περίπου μια εβδομάδα ο ηλεκτρονικός εγκέφαλος του τηλεσκοπίου έπαψε να λειτουργεί με τους τεχνικούς της NASA να αναζητούν απεγνωσμένα τρόπους να διορθώσουν το πρόβλημα χωρίς επιτυχία. Η τελευταία τους απόπειρα να ενεργοποιήσουν ένα εφεδρικό ηλεκτρονικό σύστημα του τηλεσκοπίου απέτυχε και αυτή και πολλοί ειδικοί εκφράζουν τώρα δημόσια την εκτίμηση τους πώς όλα τελείωσαν και δεν υπάρχει τρόπος επιδιόρθωσης του προβλήματος που προέκυψε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!