Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Fourlis: Προωθεί επενδύσεις και προσβλέπει σε ενίσχυση μεριδίων
[Η Ναυτεμπορική]: Fourlis: Προωθεί επενδύσεις και προσβλέπει σε ενίσχυση μεριδίων

[Η Ναυτεμπορική]: Fourlis: Προωθεί επενδύσεις και προσβλέπει σε ενίσχυση μεριδίων

Σε βελτίωση επιδόσεων στο κρίσιμο τετράμηνο Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου προσβλέπει η διοίκηση του ομίλου Fourlis, που επενδύσει στο ψηφιακό κανάλι καθώς και σε νέα καταστήματα με στόχο την ενίσχυση των μεριδίων των σημάτων του στους κλάδους: οικιακού εξοπλισμού και αθλητικών ειδών (ΙΚΕΑ, Intersport και The Athlete’s Foot – ΤAF αντίστοιχα).

Όπως εξήγησε μιλώντας σε conference call για την ενημέρωση των αναλυτών ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Απόστολος Πεταλάς, το επόμενο διάστημα είναι καθοριστικό καθώς συνεισφέρει το 40% των ετήσιων πωλήσεων και το 65% των EBITDA του ομίλου. Στόχος είναι ο διπλασιασμός του μεριδίου του e-commerce στα συνολικά έσοδα, από περίπου 10% σήμερα. Ο κ. Πεταλάς αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ψυχολογία των καταναλωτών η οποία επηρεάζεται από τα περιοριστικά μέτρα και τους κανόνες υγιεινής στα καταστήματα, όπως η χρήση μάσκας και η τήρηση αποστάσεων.

Ως αποτέλεσμα σημειώνεται μείωση της επισκεψιμότητας και ειδικά στα εστιατόρια που έμειναν περισσότερο διάστημα εκτός λειτουργίας – η συνεισφορά τους στο τζίρο είναι 8% και εκτιμάται ότι έχει συρρικνωθεί στο 2%. Έτσι, οι επιδόσεις τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο σημειώνεται μονοψήφια πτώση πωλήσεων ενώ η διοίκηση του ομίλου εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το β’ εξάμηνο τα σήματα του ομίλου θα έχουν καλύτερες επιδόσεις έναντι του ανταγωνισμού, τόσο στην Ελλάδα που συνεισφέρει πάνω από 62% του τζίρου όσο και στις υπόλοιπες αγορές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!