Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Φορώντας για μάσκα… το πρόσωπο κάποιου άλλου
[Η Ναυτεμπορική]: Φορώντας για μάσκα… το πρόσωπο κάποιου άλλου

[Η Ναυτεμπορική]: Φορώντας για μάσκα… το πρόσωπο κάποιου άλλου

Το κατάστημα Kamenya Omote στο Τόκιο, το οποίο πωλεί καλλιτεχνικές μάσκες για πάρτι, κινηματογραφικές ταινίες και θεατρικές παραγωγές, άρχισε να παράγει μάσκες από τρισδιάστατο εκτυπωτή που έχουν ως μοντέλο το πρόσωπο ενός ξένου.
Οι μάσκες είναι σε φοβιστικό βαθμό ρεαλιστικές. Μόνον δύο χαρακτηριστικά προδίδουν ότι είναι μάσκες: τα μάτια και τα χείλη είναι ακίνητα. Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος Shuhei Okawara μίλησε, προσφάτως, για το εγχείρημα στο Hyperallergic.

«Η ειδική τεχνική τυπώματος του προσώπου ήταν η ιδέα ενός μηχανικού τυπογραφικής εταιρείας. Υπάρχουν πολλοί μηχανικοί στον κόσμο που δημιουργούν ρεαλιστικά πρόσωπα, αλλά εμείς έχουμε τη δυνατότητα μαζικής παραγωγής τέτοιων μασκών, 100 κομμάτια από κάθε μία τον μήνα» διευκρίνισε ο Okawara.

Το Kamenya Omote είναι στη συνοικία Kyojima της ιαπωνικής πρωτεύουσας. «Είναι μια όμορφη συνοικία, όπου οι παλιοί δρόμοι του Τόκιο είναι ακόμα ζωντανοί. Βασικά, είμαι ένας ντίλερ που πωλεί μάσκες ως καλλιτεχνήματα. Έχω επίσης εστιατόρια και αναλαμβάνω και δημιουργικά εκπαιδευτικά προγράμματα για λογαριασμό εταιρειών, αλλά το κατάστημα με τις μάσκες είναι ανεξάρτητη επιχείρηση. Απλά, μ’ αρέσει να διασκεδάζω και να κάνω τρελά πράγματα» εξομολογήθηκε ο Okawara.

Δεν θεωρεί ότι υπάρχει κάτι τρομακτικό σε αυτές τις μάσκες. «Έχω συνηθίσει να τις βλέπω και δεν αισθάνομαι καμιά δυσφορία. Όπως το κυβερνοπάνκ, πιστεύω ότι μπορεί να γίνει μέρος της καθημερινότητάς μας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!