Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Φορολογικές Δηλώσεις: Το έντυπο Ε1- Οι αλλαγές
[Η Ναυτεμπορική]: Φορολογικές Δηλώσεις: Το έντυπο Ε1- Οι αλλαγές

[Η Ναυτεμπορική]: Φορολογικές Δηλώσεις: Το έντυπο Ε1- Οι αλλαγές

Με αλλαγές κυκλοφόρησαν τα φετινά φορολογικά έντυπα, των οποίων η συμπλήρωση θα γίνει ηλεκτρονικά από 8,5 εκατ. φορολογούμενους. Με την σχετική πλατφόρμα να ανοίγει ακόμα και εντός της ημέρας, η ΑΑΔΕ εξέδωσε εγκύκλιο με τις οδηγίες συμπλήρωσης της φετινής φορολογικής δήλωσης. Το νέο έντυπο Ε1 φέτος έχει τις εξής αλλαγές:

· Πίνακας 2 : Κωδ 023 όπου συμπληρώνεται από όσους εξαιρούνται από την πραγματοποίηση δαπανών με ηλεκτρονικά μέσα + Κωδ 041 που είναι η εναλλακτική φορολόγηση εισοδήματος φυσικών προσώπων, δικαιούχων εισοδήματος από συντάξεις στην αλλοδαπή και μεταφέρουν τη φορολογικής τους κατοικία στην Ελλάδα

· Πίνακας 4 : προστέθηκαν νέοι κωδικοί 359-397 στους οποίους συμπληρώνονται τα εισοδήματα των αθλητών και προπονητών που αποκτήθηκαν από την 1η Ιανουαρίου 2020. Προβλέπει ότι η κλίμακα φορολογίας εισοδήματος εφαρμόζεται για το εισόδημα που αποκτούν οι αμοιβόμενοι αθλητές και προπονητές από αθλητικές Α.Ε., τα τμήματα αμειβόμενων αθλητών ή τα αναγνωρισμένα αθλητικά σωματεία, και οι εκπαιδευτές των διαιτητών ομαδικών αθλημάτων από τις ομοσπονδίες, εφόσον τα ποσά τα οποία λαμβάνουν εφάπαξ ή τμηματικά για την υπογραφή συμβολαίου μετεγγραφής ή την ανανέωση ή τη λύση του συμβολαίου συνεργασίας τους δεν υπερβαίνουν τις 40.000 ευρώ εντός του οικείου φορολογικού έτους. Αν το εισόδημα ξεπερνά το ποσό των 40.000 ευρώ, φορολογείται με συντελεστή 22% και με εξάντληση της φορολογικής υποχρέωσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!