Σάββατο, 4 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Φορολογικές διευκολύνσεις στο τραπέζι της κυβέρνησης
[Η Ναυτεμπορική]: Φορολογικές διευκολύνσεις στο τραπέζι της κυβέρνησης

[Η Ναυτεμπορική]: Φορολογικές διευκολύνσεις στο τραπέζι της κυβέρνησης

Σειρά διευκολύνσεων εν όψει των φορολογικών υποχρεώσεων των πολιτών, που αναμένονται «φουσκωμένες» το β’ εξάμηνο του έτους, επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο του πακέτου μέτρων για τη διευκόλυνση και στήριξη των φορολογουμένων, λόγω των ανατροπών που υπήρξαν τους προηγούμενους μήνες από τη «μάχη» με τον κορωνοϊό, σχεδιάζονται περισσότερες δόσεις για την καταβολή του φόρου εισοδήματος, αλλά και παράταση της προθεσμίας υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων κατά έναν μήνα, έως τα τέλη Ιουλίου, ενώ στο τραπέζι βρίσκεται και η επέκταση των δόσεων του ΕΝΦΙΑ.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, τονίζοντας πως «από την αρχή της πανδημίας διευκολύνουμε τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις ώστε να ξεπεράσουν αυτή την πρωτόγνωρη κρίση. Τι θα κάνουμε από εδώ και μετά: Εφόσον έχουμε δώσει παρατάσεις για την πληρωμή των ασφαλιστικών και των φορολογικών υποχρεώσεων, καταλαβαίνουμε όλοι όταν πλέον φτάσουμε στο τέλος Σεπτεμβρίου ή Οκτωβρίου, ότι θα είναι πολύ δύσκολο να ανταποκριθούν όλοι στο σύνολο των ποσών που θα έχουν συσσωρευτεί. Επομένως, θα τους διευκολύνουμε και μετά. Αυτό είναι δεδομένο».

Όπως είπε είναι απόφαση του Πρωθυπουργού να υπάρξει διευκόλυνση και η κυβέρνηση θα ανακοινώσει τις ακριβείς λεπτομέρειες στην πορεία. «Οι πολίτες δεν θα ‘στραγγαλιστούν’ όταν θα πάνε να ξαναπιάσουν το νήμα της ζωής τους, από εκεί που το άφησαν τον Φεβρουάριο», διαβεβαίωσε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!