Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Oι φόροι που έδωσαν «ανάσα» στον προϋπολογισμό
[Η Ναυτεμπορική]: Oι φόροι που έδωσαν «ανάσα» στον προϋπολογισμό

[Η Ναυτεμπορική]: Oι φόροι που έδωσαν «ανάσα» στον προϋπολογισμό

Η καταβολή των δύο δόσεων φόρου εισοδήματος στο τέλος Αυγούστου και τα αυξημένα έσοδα ΠΔΕ συνέβαλαν στην αύξηση κατά 344 εκατ. ευρώ που κατέγραψαν τα έσοδα από φόρους τον Αύγουστο, φτάνοντας τα 4,32 δισ. ευρώ.

Στο οκτάμηνο, το πρωτογενές έλλειμα ανήλθε σε 5,48 δισ. ευρώ, έναντι στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 1,15 δισ. ευρώ. Τα έσοδα από φόρους ανήλθαν σε 26,9 δισ. ευρώ, μειωμένα κατά 3,6 δισ. ευρώ, έναντι του στόχου με βάση την εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού 2020.

Όπως τονίζει το υπουργείο Οικονομικών, «σε σύγκριση με τις επικαιροποιημένες εκτιμήσεις για την περίοδο Ιανουαρίου – Αυγούστου 2020 που περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα Σταθερότητας, και λαμβανομένου υπόψη του ποσού των 114 εκατ. ευρώ, του οποίου η καταχώριση εκκρεμεί, ως ανωτέρω, τα έσοδα από φόρους είναι αυξημένα κατά περίπου 308 εκατ. ευρώ».

Ειδικά, όμως, τον Αύγουστο, τα έσοδα από φόρους ανήλθαν σε 4,32 δισ. ευρώ, μειωμένα κατά 67 εκατ. ευρώ έναντι του μηνιαίου στόχου που έχει περιληφθεί στην εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού 2020. Ωστόσο, σύμφωνα με τις επικαιροποιημένες μηνιαίες εκτιμήσεις που του υπουργείου Οικονομικών, τα έσοδα από φόρους είναι αυξημένα για το μήνα Αύγουστο 2020 κατά 344 εκατ. ευρώ, παρά τη μείωση στην προκαταβολή φόρου εισοδήματος των νομικών προσώπων που έχουν πληγεί από τον Covid-19. «Η υπέρβαση αυτή του στόχου οφείλεται στην είσπραξη της πρώτης και δεύτερης δόσης του φόρου εισοδήματος από όσους έκαναν χρήση της παράτασης υποβολής των φορολογικών δηλώσεων μέχρι το τέλος Αυγούστου» τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!