Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Φον ντερ Λάιεν: Προειδοποιεί για «πανδημία των ανεμβολίαστων» και αυξάνει τις δωρεές εμβολίων
[Η Ναυτεμπορική]: Φον ντερ Λάιεν: Προειδοποιεί για «πανδημία των ανεμβολίαστων» και αυξάνει τις δωρεές εμβολίων

[Η Ναυτεμπορική]: Φον ντερ Λάιεν: Προειδοποιεί για «πανδημία των ανεμβολίαστων» και αυξάνει τις δωρεές εμβολίων

Την απάντηση της Ευρωπαϊκή Ένωσης στην πανδημία του νέου κορωνοϊού επανέφερε στην ετήσια ομιλία της για την κατάσταση της ΕΕ η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, υπογραμμίζοντας επίσης την επείγουσα ανάγκη να ενισχυθούν τα παγκόσμια ποσοστά εμβολιασμού.

Ο ρυθμός του εμβολιασμού κατά του Covid-19 πρέπει να επιταχυνθεί σε όλο τον πλανήτη για να αποφευχθεί «μια πανδημία των ανεμβολίαστων», όπως είπε.

Μιλώντας στην ολομέλεια των ευρωβουλευτών στο Στρασβούργο, η επικεφαλής της Κομισιόν στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει εμβολιάσει το 70% του ενήλικου πληθυσμού της και είναι πλέον μεταξύ των ηγετών του κόσμου στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

«Η πανδημία είναι μαραθώνιος, όχι κούρσα ταχύτητας», είπε. «Πιστεύω πως τα καταφέραμε», όμως «δεν έχουμε τελειώσει ακόμα με τον κορωνοϊό», προειδοποίησε.

Όπως είπε, ο τρόπος που διαχειρίστηκε την πανδημία η ΕΕ είναι αξιοσημείωτη δεδομένης της αρχικά αργής εκστρατείας εμβολιασμού της μένοντας πίσω από μεγάλες χώρες όπως οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο. Οι εμβολιαστικές προσπάθειες αμαυρώθηκαν επίσης από ενοχλητικά λάθη, όπως η διαμάχη για το ποια εμβόλια θα υποστηριχθούν.

Η φον ντερ Λάιεν αναφέρθηκε επίσης στις ελλείψεις εμβολίων στην παγκόσμια κοινότητα και δεσμεύτηκε να δωρίσει 200 ​​εκατομμύρια επιπλέον δόσεις στον υπόλοιπο κόσμο, αυξάνοντας τις συνολικές δωρεές της ΕΕ σε 450 εκατομμύρια δόσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!