Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Focus στη βιώσιμη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων
[Η Ναυτεμπορική]: Focus στη βιώσιμη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων

[Η Ναυτεμπορική]: Focus στη βιώσιμη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων

Σοφία Εμμανουήλ
semm@naftemporiki.gr

Πακέτο πράσινων χρηματοδοτικών εργαλείων ρίχνει στην αγορά τους επόμενους μήνες η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα (ΕΑΤ), ενώ αύξηση τοποθετήσεων σε χαρτοφυλάκια μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs) ελληνικών τραπεζών σχεδιάζει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), εισάγοντας μάλιστα κοινωνικά κριτήρια στις επενδυτικές της αποφάσεις και δίνοντας έτσι το στίγμα τού πώς θα γίνονται επενδύσεις στο εξής.

Το θέμα των βιώσιμων επενδύσεων αναδείχθηκε στο Sustainability Forum της Global Sustain που πραγματοποιήθηκε ψηφιακά (9.10.2020), με την υποστήριξη της «Ναυτεμπορικής» και του naftemporiki.gr ως χορηγών επικοινωνίας. Οι συμμετέχοντες συμφώνησαν ότι είναι μεγάλη ευκαιρία αλλά και μια ιστορική πρόκληση για τη διεθνή αλλά και την ελληνική αγορά η ανάκαμψη με όρους βιωσιμότητας, το νέο νόμισμα της μετά Covid-19 εποχής για ρυθμιστικές αρχές, τραπεζίτες, επιχειρηματίες, επενδυτές ακόμη και servicers, που καλούνται να συμμορφωθούν με πιο αυστηρά πλαίσια λογοδοσίας αναφορικά με τον κοινωνικό και περιβαλλοντικό αντίκτυπο των επενδυτικών συναλλαγών τους.

Οι αλλαγές για την αγορά

Ο Μιχάλης Σπανός, διευθύνων σύμβουλος της Global Sustain, μας μιλά γι’ αυτούς τους νέους κανόνες συμμόρφωσης με πιο αυστηρά πλαίσια λογοδοσίας στα θέματα βιωσιμότητας, δηλαδή σε κριτήρια περιβαλλοντικά, κοινωνικά και εταιρικής διακυβέρνησης (ESG – Environmental, Social and Governance), που «ξεκλειδώνουν» μερίδιο σε μια πίτα 1 τρισ. ευρώ. Αυτό είναι το ύψος των κεφαλαίων που θα κινητοποιήσει την επόμενη δεκαετία η ευρωπαϊκή πράσινη συμφωνία σε συνάρτηση με τη Συμφωνία του Παρισιού και τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!