Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Φλοράνς Παρλί: Το ΝΑΤΟ δεν πρέπει να φοβάται τα σχέδια της ΕΕ
[Η Ναυτεμπορική]: Φλοράνς Παρλί: Το ΝΑΤΟ δεν πρέπει να φοβάται τα σχέδια της ΕΕ

[Η Ναυτεμπορική]: Φλοράνς Παρλί: Το ΝΑΤΟ δεν πρέπει να φοβάται τα σχέδια της ΕΕ

Η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας Φλοράνς Παρλί δήλωσε σήμερα στους ομολόγους της του ΝΑΤΟ ότι δεν πρέπει να φοβούνται τα αμυντικά σχέδια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λέγοντας πως οι Ηνωμένες Πολιτείες θα έχουν όφελος και πως η ευρωπαϊκή αμυντική ικανότητα θα ενισχύσει τη συμμαχία.

Οι παρατηρήσεις αυτές, τις οποίες έκανε σε κεκλεισμένων των θυρών σύνοδο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, και τις μοιράστηκε με τους δημοσιογράφους, είχαν σκοπό να βάλουν τέλος σε μήνες αβεβαιότητας σχετικά με το κατά πόσον η πιο πρόσφατη προσπάθεια της ΕΕ να αναπτύξει όπλα και δυνάμεις είναι ανταγωνιστική με τη συμμαχία.

“Όταν ακούω ορισμένες αμυντικές δηλώσεις για την ευρωπαϊκή άμυνα και όταν παρατηρώ ορισμένες απειλές, περιλαμβανομένου και εντός αυτού του οργανισμού, λέω: “Μη φοβάστε”, είπε η Παρλί σε σύνοδο στην οποία συμμετείχε και ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική Ζοζέπ Μπορέλ.

“Η ευρωπαϊκή άμυνα δεν οικοδομείται σε αντίθεση με το ΝΑΤΟ, μάλλον το αντίθετο: μια ισχυρότερη Ευρώπη θα συμβάλει σε μια πιο ισχυρή και πιο ανθεκτική συμμαχία”, είπε η Παρλί.

Η Παρλί σημείωσε τη δήλωση που εξέδωσαν τον Σεπτέμβριο ο Γάλλος και ο Αμερικανός πρόεδρος έπειτα από μια τηλεφωνική συνδιάλεξη στην οποία οι ΗΠΑ ανέφεραν ότι “αναγνωρίζουν τη σημασία μιας ισχυρότερης και πιο ικανής ευρωπαϊκής άμυνας, που συμβάλλει θετικά στη διατλαντική και παγκόσμια ασφάλεια και που είναι συμπληρωματική του ΝΑΤΟ”.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!