Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: «Φλέγεται» η αγορά κατοικιών παγκοσμίως
[Η Ναυτεμπορική]: «Φλέγεται» η αγορά κατοικιών παγκοσμίως

[Η Ναυτεμπορική]: «Φλέγεται» η αγορά κατοικιών παγκοσμίως

Με τον πιο γρήγορο ρυθμό από το 2005 αυξήθηκαν οι τιμές των κατοικιών.

Η μέση ετήσια μεταβολή των τιμών σε 55 χώρες αυξήθηκε στο 9,2 % τους 12 μήνες- με τον Ιούνιο να κλείνει το 12μηνο- σύμφωνα με την Knight Frank.

Πρόκειται για την ταχύτερη άνοδο που καταγράφηκε από το 12μηνο που ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο του 2005. Μάλιστα η άνοδος στις τιμές των κατοικιών είναι αυξημένη από το 4,3% που καταγράφηκε την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Σε αυτό οφείλεται η «θέρμανση» των αγορών ακινήτων στις περισσότερες χώρες καθώς τα επιτόκια είναι χαμηλά, υπάρχει έλλειψη στέγης και είναι διαθέσιμες οι «φουσκωμένες» αποταμιεύσεις των νοικοκυριών.

Συνολικά, μία στις τρεις χώρες σημείωσε διψήφια αύξηση τιμών, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας και της Γερμανίας. Οι ΗΠΑ, η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία, η Τουρκία και ο Καναδάς κατέγραψαν αύξηση άνω του 16 %, στις τιμές των κατοικιών, όπως έδειξαν τα στοιχεία της Knight Frank.

«Η έκρηξη στην αγορά των κατοικιών που προκλήθηκε από την πανδημία συνεχίζεται», δήλωσε η Kate Everett-Allen, επικεφαλής της διεθνούς έρευνας ακινήτων στη Knight Frank. Ωστόσο, «είναι μια ιστορία που περιορίζεται σε μεγάλο βαθμό στις αναπτυγμένες οικονομίες όπου τα μέτρα στήριξης έχουν προστατεύσει τις θέσεις εργασίας και έχουν επιτρέψει σημαντικές εξοικονομήσεις», πρόσθεσε.

Η μέση αύξηση των τιμών των κατοικιών ήταν υπερδιπλάσια στις αναπτυγμένες οικονομίες από ό, τι στις αναπτυσσόμενες χώρες, σύμφωνα με την Knight Frank.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!