Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Φινλανδία: Έρευνα για το ποιος πληρώνει τα πρωινά γεύματα της πρωθυπουργού
[Η Ναυτεμπορική]: Φινλανδία: Έρευνα για το ποιος πληρώνει τα πρωινά γεύματα της πρωθυπουργού

[Η Ναυτεμπορική]: Φινλανδία: Έρευνα για το ποιος πληρώνει τα πρωινά γεύματα της πρωθυπουργού

Η αστυνομία της Φινλανδίας ξεκίνησε σήμερα μια προκαταρκτική έρευνα, προκειμένου να καθορίσει εάν οι δαπάνες που κατέθεσε η πρωθυπουργός της χώρας για τα πρωινά της γεύματα με την οικογένειά της ήταν νόμιμες ή όχι.

Η Σάνα Μάριν, η νεαρή επικεφαλής της κεντρο-αριστερής κυβέρνησης της Φινλανδίας, βρίσκεται αντιμέτωπη με μια αντιπαράθεση, από τότε που η εφημερίδα Iltalehti αποκάλυψε, την Τρίτη, ότι της αποδιδόταν δαπάνη ύψους 300 ευρώ τον μήνα για το κόστος των πρωινών οικογενειακών γευμάτων της, την ώρα που διαμένει στην επίσημη κατοικία Kesäranta.

Μπροστά στις επικρίσεις, η 35χρονη πρωθυπουργός απάντησε ότι και οι προκάτοχοί της επωφελούνταν από μια τέτοια δαπάνη, επίσης.

«Δεν ζήτησα να επωφεληθώ από αυτό το πλεονέκτημα ως πρωθυπουργός, ούτε ενεπλάκην στην απόφαση που ελήφθη», διαβεβαίωσε η ίδια σήμερα στο Twitter.

Ειδικοί, τους οποίους επικαλέστηκαν φινλανδικά ΜΜΕ, επισημαίνουν πως η χρήση κρατικών κεφαλαίων για την κάλυψη των πρωινών γευμάτων των πρωθυπουργών θα μπορούσε να αντίκειται στο δίκαιο της χώρας.

«Στην πρωθυπουργό πληρώθηκαν ορισμένα γεύματα, ακόμα κι αν η διατύπωση του νόμου σχετικά με τις υπουργικές αποδοχές δεν φαίνεται να το επιτρέπει αυτό», εξήγησε σε ένα δελτίο τύπου η αστυνομία.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό διευθυντή Τέεμου Γιόκινεν, η έρευνα θα επικεντρωθεί, εντούτοις, στις αποφάσεις που έλαβαν οι αρμόδιοι, στο γραφείο της Μάριν, και «δεν συνδέεται σε καμία περίπτωση με την πρωθυπουργό και τις επίσημες δραστηριότητές της».

Δύο εβδομάδες πριν από τις τοπικές εκλογές, η πρωθυπουργός χαιρέτισε την έναρξη της έρευνας και ανακοίνωσε πως θα αρνηθεί την καταβολή αυτών των δαπανών κατά τη διάρκεια αυτής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!