Κυριακή, 18 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Ν. Φίλης: Σκάνδαλο με τη Cisco- Να πάρει θέση ο πρωθυπουργός και να παρέμβουν οι αρμόδιες αρχές
[Η Ναυτεμπορική]: Ν. Φίλης: Σκάνδαλο με τη Cisco- Να πάρει θέση ο πρωθυπουργός και να παρέμβουν οι αρμόδιες αρχές

[Η Ναυτεμπορική]: Ν. Φίλης: Σκάνδαλο με τη Cisco- Να πάρει θέση ο πρωθυπουργός και να παρέμβουν οι αρμόδιες αρχές

«Το σκάνδαλο παραπλάνησης επί 12 μήνες της Βουλής από την κυβέρνηση και την υπουργό Παιδείας για τη δήθεν «δωρεάν» ανάθεση της τηλεκπαίδευσης στη CISCO και το εξίσου γιγαντιαίο σκάνδαλο με την εκμετάλλευση από την ίδια εταιρία των δεδομένων (metadata) άνω του 1,2 εκ. μαθητών και εκπαιδευτικών, αποκαλύφθηκε», τόνισε σε συνέντευξή του ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ν. Φίλης.

Ο κ. Φίλης, μιλώντας στο Στο Κόκκινο, συμπλήρωσε ότι η αποκάλυψη του σκανδάλου, όπως υποστηρίζει, έγινε χθες, ενόψει της συζήτησης στη Βουλή επίκαιρης ερώτησης που είχε καταθέσει, συμπληρώνοντας ότι ενόψει έναρξης εκταμίευσης χρημάτων προς την εταιρία, ήταν κάτι που λόγω Διαύγειας δεν θα μπορούσε να κρατηθεί επ’ αόριστον μυστικό.

Στην Πράξη 109/2021 του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σημείωσε ο Ν. Φίλης, που δόθηκε στη δημοσιότητα με μια συρραφή συμβάσεων, ξετυλίγεται η μεθόδευση.

«Όπως δείχνουν τα έγγραφα, την ίδια μέρα (28/2/2021) που ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου (!) του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Πιερρακάκη έστελνε επιστολή με υπουργικές εντολές στην Κοινωνία της Πληροφορίας, οι ανάδοχες εταιρίες με ανάλογο έγγραφό τους επεσήμαιναν τις ίδιες ανάγκες για την εφαρμογή της τηλεκπαίδευσης. Μ’ αυτό τον εξαιρετικό συντονισμό -ένα θαύμα επιτελικότητας!- συμφωνούσαν όλοι ότι η αμερικανών συμφερόντων Cisco είναι η προτιμητέα εταιρία για τη διενέργειά της τηλεκπαίδευσης, στη θέση της κινεζικής Huawei», υποστήριξε ο Ν. Φίλης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!