Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Ν. Φίλης: «Εκπαιδευτικός κυβερνητικός αυταρχισμός» στα Εσπερινά Λύκεια- Χιλιάδες εκτός Πανεπιστημίων
[Η Ναυτεμπορική]: Ν. Φίλης: «Εκπαιδευτικός κυβερνητικός αυταρχισμός» στα Εσπερινά Λύκεια- Χιλιάδες εκτός Πανεπιστημίων

[Η Ναυτεμπορική]: Ν. Φίλης: «Εκπαιδευτικός κυβερνητικός αυταρχισμός» στα Εσπερινά Λύκεια- Χιλιάδες εκτός Πανεπιστημίων

«Εκπαιδευτικό κυβερνητικό αυταρχισμό» εναντίον των Εσπερινών Λυκείων, καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του, ο βουλευτής Α’ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και πρώην υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, υποστηρίζοντας ότι με την καθιέρωση της ενιαίας βάσης για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, οι απόφοιτοι των Εσπερινών, όπως και χιλιάδες άλλοι υποψήφιοι, θα αποκλειστούν από την πρόσβαση στα Πανεπιστήμια.

Συγκεκριμένα, ο κ. Φίλης αναφέρει ότι «Ο γενικότερος κυβερνητικός αυταρχισμός, πέρα από τις εμφανείς όψεις του (πχ: 8ωρο, ρεπό αντί για μισθό, αστυνομική βία, χουντονόμος για τις διαδηλώσεις, Πανεπιστημιακή Αστυνομία), δείχνει όλο και πιο έντονα το απεχθές πρόσωπό του στο χώρο της εκπαίδευσης».

«Με ξεκάθαρο στόχο τα πιο ευάλωτα τμήματα της κοινωνίας και της νεολαίας. Στο πλαίσιο αυτό, δεν είναι τυχαίο ότι τα βέλη της κυβέρνησης έχουν στραφεί, με φανερή εκδικητικότητα και μανία, εναντίον των μαθητών των Εσπερινών Λυκείων», συμπληρώνει.

«Η κυβέρνηση», τονίζει ο βουλευτής, «επικαλείται, εντελώς ωμά και προσχηματικά, την τυπική ισότητα όλων των υποψηφίων, επιδιώκοντας να ξεριζώσει βάναυσα από τους μαθητές και τις μαθήτριες των Εσπερινών Λυκείων κάθε σκέψη και προοπτική για πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση».

«“Εμείς θεωρούμε ότι οι μαθητές των Εσπερινών Λυκείων έχουν τις ίδιες δυνατότητες και ευκαιρίες με τους συμμαθητές τους των ημερήσιων σχολείων”, απαντούσε κυνικά στη Βουλή η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, όταν κλήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να απαντήσει γιατί μετέτρεψε σε “δώρο άδωρον” το επιπλέον ποσοστό 1% επί των θέσεων, που προβλεπόταν για υποψηφίους που προέρχονταν από τα Εσπερινά», επισημαίνει ο κ. Φίλης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!