Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Φιλιππίνες- κορωνοϊός: Ξεπέρασαν τα 2 εκατ. κρούσματα- Πάνω από 33.500 θάνατοι
[Η Ναυτεμπορική]: Φιλιππίνες- κορωνοϊός: Ξεπέρασαν τα 2 εκατ. κρούσματα- Πάνω από  33.500 θάνατοι

[Η Ναυτεμπορική]: Φιλιππίνες- κορωνοϊός: Ξεπέρασαν τα 2 εκατ. κρούσματα- Πάνω από 33.500 θάνατοι

Στις Φιλιππίνες ξεπεράστηκε χθες Τετάρτη το όριο των δύο εκατομμυρίων κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού, καθώς το αρχιπέλαγος σπάει το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο εξαιτίας της πιο μολυσματικής παραλλαγής Δέλτα.

Τις τελευταίες εβδομάδες, οι μολύνσεις που επιβεβαιώνονται σε ημερήσια βάση έχουν φθάσει στο υψηλότερο επίπεδο από την εκδήλωση της πανδημίας στη φιλιππινέζικη επικράτεια.

Χθες Τετάρτη οι αρχές ανακοίνωσαν 14.216 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το άθροισμα των περιπτώσεων να ξεπερνά τα 2 εκατ., ενώ οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 έχουν φθάσει τους 33.533 στη χώρα των 110 εκατ. κατοίκων.

«Είναι πιθανό ο αριθμός των κρουσμάτων να αυξηθεί ακόμη περισσότερο τις επόμενες ημέρες», προειδοποίησε το υπουργείο Υγείας.

Για πρώτη φορά, τη Δευτέρα ο ημερήσιος αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ξεπέρασε τα 22.000. Ήταν δηλαδή υπερδιπλάσιος από αυτόν της 6ης Αυγούστου, της ημέρας που επιβλήθηκαν αυστηρά περιοριστικά μέτρα στη Μανίλα και τα προάστιά της.

Ο αντιπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στις Φιλιππίνες, ο Ραμπίντρα Αμπεγιασίνγκε, αποδίδει την έξαρση της πανδημίας στην παραλλαγή Δέλτα.

«Πάνω από το 70% των μολύνσεων στην κοινότητα οφείλονται στη Δέλτα», σημείωσε ο Δρ. Αμπεγιασίνγκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Το lockdown στη μητροπολιτική περιοχή της Μανίλας – όπου ζουν πάνω από 13 εκατ. άνθρωποι – παρατάθηκε ως τουλάχιστον την επόμενη εβδομάδα, καθώς οι αρχές πασχίζουν να επιβραδύνουν την εξάπλωση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!