Σάββατο, 8 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Π. Φιλιππίδης: «Μουδιασμένα» επαναλειτουργεί σήμερα το λιανεμπόριο στη Θεσσαλονίκη
[Η Ναυτεμπορική]: Π. Φιλιππίδης: «Μουδιασμένα» επαναλειτουργεί σήμερα το λιανεμπόριο στη Θεσσαλονίκη

[Η Ναυτεμπορική]: Π. Φιλιππίδης: «Μουδιασμένα» επαναλειτουργεί σήμερα το λιανεμπόριο στη Θεσσαλονίκη

«Μουδιασμένα» επαναλειτουργεί σήμερα, με τη μέθοδο του click-away, το λιανεμπόριο στη Θεσσαλονίκη , με αρκετά καταστήματα να παραμένουν ωστόσο κλειστά, καθώς το συγκεκριμένο σύστημα δεν λειτουργεί καλά για ορισμένα προϊόντα, που οι καταναλωτές χρειάζεται να δοκιμάσουν, όπως τα ρούχα ή τα παπούτσια, αλλά κι όταν δεν υπάρχει eshop.

‘Οπως επισημαίνει, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Παντελής Φιλιππίδης, η εικόνα είναι υποτονική, όσον αφορά τη καταναλωτική κίνηση στους μεγάλους εμπορικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Οι έμποροι της Θεσσαλονίκης, που άνοιξαν τα καταστήματά τους με καθυστέρηση μίας εβδομάδας, σε σχέση με τις περισσότερες περιοχές της χώρας, ευελπιστούν ότι σύντομα θα ισχύσει το «click-inside», επιτρέποντας τις αγορές εντός του καταστήματος πριν από το Πάσχα.

«Βλέποντας τα επιδημιολογικά στοιχεία και με κάθε σεβασμό στη δημόσια υγεία, θεωρούμε ότι από τη Δευτέρα θα μπορέσουμε να πάμε σε click-inside, γιατί παρά την αύξηση των τεστ ημερησίως, έχουμε βελτίωση της εικόνας», σημειώνει ο κ. Φιλιππίδης, υποστηρίζοντας ότι ούτε το click-inside είναι επαρκές, αλλά χρειάζονται «λύσεις πιο συμβατές με την επιβίωση της αγοράς», όπως η «κανονική» λειτουργία των καταστημάτων, με τους αναγκαίους περιορισμούς σε αριθμό καταναλωτών ανά τετραγωνικό και με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα.

Εν αναμονή των εξελίξεων, το Σαββατοκύριακο που πέρασε ήταν διήμερο εντατικής δουλειάς …πίσω από τη βιτρίνα για πολλούς εμπόρους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!