Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Η φυλή με την πιο υγιή καρδιά έχει και τον πιο υγιή εγκέφαλο στον κόσμο
[Η Ναυτεμπορική]: Η φυλή με την πιο υγιή καρδιά έχει και τον πιο υγιή εγκέφαλο στον κόσμο

[Η Ναυτεμπορική]: Η φυλή με την πιο υγιή καρδιά έχει και τον πιο υγιή εγκέφαλο στον κόσμο

H φυλή Τσιμάνε αποτελεί πρότυπο για την ανθρώπινη υγεία όσον αφορά την καρδιά και τον εγκέφαλο

Η φυλή Τσιμάνε ζει εδώ και χιλιάδες έτη στα δάση του Αμαζονίου της Βολιβίας και εκτός από τις τοπικές κοινότητες στον υπόλοιπο κόσμο παρέμενε φυσικά άγνωστη. Όμως πριν από τέσσερα χρόνια οι Τσιμάνε έγιναν διάσημοι όταν μετά από ιατρικές έρευνες διαπιστώθηκε ότι τα μέλη της έχουν τις πιο υγιείς αρτηρίες και γενικότερα την πιο υγιή καρδιακή λειτουργία στην ανθρωπότητα.

Μια νέα έρευνα στους Τσιμάνε αποκαλύπτει ότι εκτός από την πιο υγιή καρδιά τα μέλη της φυλής διαθέτουν και τον πιο υγιή εγκέφαλο. Για να είμαστε πιο ακριβείς οι Τσιμάνε διαθέτουν έναν εγκέφαλο που δεν γερνά και δεν εκφυλίζεται ώστε να κάνουν την εμφάνιση τους συμπτώματα όπως η άνοια και η Αλτσχάιμερ.

Στα τροπικά δάση του Αμαζονίου στη Βολιβία ζουν περίπου 16.000 Τσιμάνε και ο τρόπος ζωής τους μοιάζει με εκείνον των αρχαίων προγόνων τους. H διατροφή των Τσιμάνε αποτελείται από κυνήγι και ψάρια του γλυκού νερού ενώ τρέφονται επίσης με ρύζι, καλαμπόκι, ρίζες μανιόκα (ένα φυτό σαν γλυκοπατάτα) και μπανάνες. Επίσης οι Τσιμάνε τρώνε πολλά φρούτα και ξηρούς καρπούς που συλλέγουν από τα δέντρα.

«Οι Τσιμάνε αποτελούν ένα καταπληκτικό φυσικό πείραμα για τις επιζήμιες επιπτώσεις του σύγχρονου τρόπου ζωής στην υγεία μας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!