Κυριακή, 20 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Φεστιβάλ Αθηνών 2021: Έμφαση στην ελληνική δημιουργία και επαναλειτουργία της Πειραιώς 260
[Η Ναυτεμπορική]: Φεστιβάλ Αθηνών 2021: Έμφαση στην ελληνική δημιουργία και επαναλειτουργία της Πειραιώς 260

[Η Ναυτεμπορική]: Φεστιβάλ Αθηνών 2021: Έμφαση στην ελληνική δημιουργία και επαναλειτουργία της Πειραιώς 260

Ο σχεδιασμός του προγράμματος του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2021 που ανακοινώθηκε την Τρίτη έδωσε επισήμως το σήμα εκκίνησης για πρόβες και παραστάσεις «υπό έκτακτες συνθήκες, καθώς είναι η δεύτερη χρονιά που καταστρώνονται πολλαπλά σχέδια διάσωσης των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ», όπως είπε η καλλιτεχνική διευθύντριά του, Κατερίνα Ευαγγελάτου.
«Το Φεστιβάλ ενισχύει τον διάλογο ανάμεσα σε Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες, για να τροφοδοτήσει το κοινό με νέα, τολμηρά έργα δημιουργών από την αφρόκρεμα του διεθνούς στερεώματος» τόνισε η κα Ευαγγελάτου.

Κατ’ επιλογήν χωρίς θεματική ταυτότητα, το Φεστιβάλ αυτήν τη χρονιά θέλει να τονίσει με ορισμένους άξονες, γύρω από τους οποίους στρέφονται κάποιες παραγωγές, όπως και τον πλουραλιστικό και συμπεριληπτικό του χαρακτήρα με θεματολογία που αφορά τις γυναίκες, τις έμφυλες ταυτότητες και ζητήματα ΛΟΑΤΚΙ.

Αισιόδοξο κομμάτι αποτελεί η επαναλειτουργία της Πειραιώς 260, που παραδοσιακά φιλοξενεί τη σύγχρονη ελληνική παραγωγή και είναι το βασικό θερινό «σπίτι» χιλιάδων καλλιτεχνών από το ελεύθερο θέατρο, τον χορό, τα εικαστικά και τη μουσική.

Οι παραγωγές που πέρυσι ματαιώθηκαν μεταφέρθηκαν για φέτος και οι εναλλακτικές λύσεις περιλαμβάνουν τη χρήση των υπαίθριων χώρων ενώ το πρόγραμμα επεκτείνεται μέχρι τον Οκτώβριο, που θα φιλοξενηθούν κυρίως διεθνείς παραγωγές.

Η Πειραιώς 260 φιλοξενεί περισσότερες από τις μισές παραγωγές του Φεστιβάλ, που αν χαρακτηρίζεται φέτος από κάτι είναι η έμφαση στην ελληνική δημιουργία. Συνολικά, το Φεστιβάλ έχει σχεδιάσει πάνω από 80 παραγωγές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!