Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Η Fed αναζητά την ισορροπία ανάμεσα στις θέσεις εργασίας και την αύξηση των τιμών
[Η Ναυτεμπορική]: Η Fed αναζητά την ισορροπία ανάμεσα στις θέσεις εργασίας και την αύξηση των τιμών

[Η Ναυτεμπορική]: Η Fed αναζητά την ισορροπία ανάμεσα στις θέσεις εργασίας και την αύξηση των τιμών

Οι αξιωματούχοι της Federal Reserve έχουν στραμμένο το ενδιαφέρον τους στην έκθεση απασχόλησης της Παρασκευής, καθώς οι δύο στόχοι τους – προώθηση της πλήρους απασχόλησης με παράλληλη διατήρηση του πληθωρισμού- αποδεικνύονται ολοένα και περισσότερο μια πράξη εξισορρόπησης.

Ο Τζερόμ Πάουελ, πρόεδρος της Fed και οι συνάδελφοί του αντλούν 120 δισεκατομμύρια δολάρια στις αγορές κάθε μήνα και διατηρούν τα επιτόκια κοντά στο μηδέν για να διατηρήσουν το κόστος δανεισμού φθηνό, βοηθώντας στην αύξηση της ζήτησης και ενθαρρύνοντας τους εργοδότες να επεκταθούν και να προσλάβουν προσωπικό.

Οι αξιωματούχοι έχουν ενοήσει ότι σύντομα θα αρχίσουν να επιβραδύνουν τις αγορές ομολόγων – κάτι που θα μπορούσαν να ανακοινώσουν τον Νοέμβριο με βάση τη σωρευτική πρόοδο στην αγορά εργασίας, ακόμη και αν η έκθεση θέσεων εργασίας τον Σεπτέμβριο δεν αποτελεί μεγάλη επιτυχία. Αλλά έχουν επανειλημμένα υποσχεθεί ότι θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν την οικονομία με χαμηλά επιτόκια για όσο διάστημα χρειάζεται τη βοήθειά τους. Αποφασίζοντας πότε ήρθε η ώρα να αποσυρθεί αυτή η βοήθεια θα μπορούσε να είναι μια πιο δύσκολη κρίση από ό,τι περίμεναν οι κεντρικοί τραπεζίτες.

Μετά από χρόνια στα οποία ο πληθωρισμός ανέβαινε πολύ αργά – αφήνοντας τη Fed να έχει το γεωγραφικό πλάτος για να μειώσει σταθερά το ποσοστό ανεργίας – έχει απογειωθεί το 2021.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!