Κυριακή, 12 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: FAZ: Το κύρος επιστημόνων και ερευνητών αυξήθηκε λόγω κορωνοϊού
[Η Ναυτεμπορική]: FAZ: Το κύρος επιστημόνων και ερευνητών αυξήθηκε λόγω κορωνοϊού

[Η Ναυτεμπορική]: FAZ: Το κύρος επιστημόνων και ερευνητών αυξήθηκε λόγω κορωνοϊού

Το κύρος των επιστημόνων και των ερευνητών έχει αυξηθεί σημαντικά λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Αυτό είναι το αποτέλεσμα δημοσκόπησης που διενεργήθηκε τον Ιούνιο από το Ινστιτούτο Άλενσμπαχ για λογαριασμό της «Frankfurter Allgemeine Zeitung». Οι επιστήμονες είναι τώρα η επαγγελματική ομάδα την οποία εμπιστεύεται περισσότερο το ευρύ κοινό, αμέσως μετά τους γιατρούς και τους δικαστές.

Ενώ οι άλλες δύο επαγγελματικές ομάδες ήταν ψηλά στην κατάταξη και στην τελευταία έρευνα αυτού του τύπου πριν από πέντε χρόνια, η εμπιστοσύνη στην αλήθεια των δηλώσεων των επιστημόνων αυξήθηκε σημαντικά, από 30% έφτασε το 43%. Η δυσπιστία απέναντι στους εμπειρογνώμονες έχει επίσης μειωθεί σημαντικά πλέον. Έτσι, το 45% δήλωσε στην παρούσα δημοσκόπηση ότι εμπιστεύονται τους επιστήμονες και τους ερευνητές και μόνο το 37% παραμένει επιφυλακτικό. Πριν από πέντε χρόνια, το 61% των ερωτηθέντων είχε εκφράσει δυσπιστία απέναντί τους.

Ωστόσο, το αυξημένο κύρος της επιστήμης δεν σημαίνει ότι οι πολίτες θέλουν οι επιστήμονες να λαμβάνουν σημαντικές αποφάσεις. Το 55% των ερωτηθέντων εξέφρασε την άποψη ότι η γνώμη τους πρέπει να είναι μόνο μία από τις πολλές στις οποίες οι πολιτικοί πρέπει να βασίζουν τις αποφάσεις τους.

Από το 1987, το Ινστιτούτο Άλενσμπαχ θέτει τακτικά το ερώτημα εάν οι πολίτες συμφωνούν ότι οι εμπειρογνώμονες δεν είναι ανεξάρτητοι και ότι επομένως οι αποφάσεις τους δεν είναι αξιόπιστες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!