Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Φάρμακο της Eli Lilly για την αρθρίτιδα δοκιμάζεται ήδη έναντι της νόσου Covid-19
[Η Ναυτεμπορική]: Φάρμακο της Eli Lilly για την αρθρίτιδα δοκιμάζεται ήδη έναντι της νόσου Covid-19

[Η Ναυτεμπορική]: Φάρμακο της Eli Lilly για την αρθρίτιδα δοκιμάζεται ήδη έναντι της νόσου Covid-19

Της Ανθής Αγγελοπούλου
Ένα φάρμακο της Eli Lilly το έχει σχεδιαστεί για τη θεραπεία της αρθρίτιδας είναι το τελευταίο αντιφλεγμονώδες που δοκιμάζεται ως πιθανή θεραπεία για σοβαρά ασθενείς με τη νόσο Covid-19.

Όπως δήλωσε η Eli Lilly το φάρμακο baricitinib, το οποίο η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ έχει εγκρίνει ως θεραπεία για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα, θα συμπεριληφθεί σε μια μεγάλη μελέτη με την ονομασία “Adaptive Covid-19 Treatment Trial”, που διεξάγει το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων (National Institute of Allergy and Infectious Diseases -NIAID) για τη δοκιμή διαφόρων πιθανών θεραπειών για τη νόσο του Covid-19.

Οι επιστήμονες ευελπιστούν ότι αυτή η τυχαιοποιημένη, ελεγχόμενη μελέτη θα δώσει στους μισούς ασθενείς θεραπείες με το baricitinib της Lilly και το remdesivir της Gilead’s (GILD), και στους υπόλοιπους εικονικό φάρμακο.

Σε μια συνέντευξη που έδωσε ο πρόεδρος της Lilly Bio-Medicines, Patrik Jonsson, δήλωσε ότι η απόφαση για τη δοκιμή του baricitinib σε ασθενείς με Covid-19 ήρθε μετά την δημοσίευση ενός άρθρου από την εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης BenevolentAI στο επιστημονικό περιοδικό The Lancet όπου υποστήριζε ότι το φάρμακο μπορεί να είναι σε θέση να αποτρέψει τον ιό από τη μόλυνση των πνευμονικών κυττάρων. Συγκεκριμένα, οι ερευνητές στο Imperial College London χρησιμοποίησαν τεχνητή νοημοσύνη (AI) για να προσδιορίσουν ποια φάρμακα που κυκλοφορούν στην αγορά μπορεί να είναι χρήσιμα στη θεραπεία της νόσου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!