Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Φάουτσι: Πρέπει να εμβολιαστούν τα παιδιά
[Η Ναυτεμπορική]: Φάουτσι: Πρέπει να εμβολιαστούν τα παιδιά

[Η Ναυτεμπορική]: Φάουτσι: Πρέπει να εμβολιαστούν τα παιδιά

Ο Άνθονι Φάουτσι περιέγραψε τρεις βασικούς λόγους που υπέρ του εμβολιασμού των νέων και των παιδιών, αναφέροντας βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα οφέλη για ολόκληρο τον πληθυσμό.

Μιλώντας στο London School of Hygiene and Tropical Medicine νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο κορυφαίος Αμερικανός εμπειρογνώμονας μολυσματικών ασθενειών συζήτησε τη σημασία της «μακράς Covid» (long covid), τα οφέλη από τη μετάβαση σε εμβολιασμό τριών δόσεων και γιατί πιστεύει ότι είναι σημαντικό να εμβολιαστούν τα παιδιά.

«Πιστεύω ότι πρέπει να εμβολιάσουμε τα παιδιά και υπάρχουν διάφοροι λόγοι», δήλωσε ο Φάουτσι την Τετάρτη.

Πρώτον, περιέγραψε τους νέους ως «οχήματα εξάπλωσης» του ιού, σημειώνοντας ότι η μεταδοτικότητα της ταχείας εξάπλωσης της παραλλαγής δέλτα συνέχισε να τροφοδοτεί μια αύξηση των κρουσμάτων καθώς τα σχολεία ανοίγουν ξανά για το φθινόπωρο.

Ο Φάουτσι είπε ότι η κατάσταση είναι ιδιαίτερα ανησυχητική στις νότιες πολιτείες των ΗΠΑ, με μονάδες εντατικής θεραπείας σε παιδιατρικά νοσοκομεία να είναι υπερπλήρη στη Φλόριντα, το Τέξας, τη Τζόρτζια και τον Μισισιπή. Οι γιατροί και οι επιδημιολόγοι φοβούνται ότι η αύξηση των νοσηλειών Covid θα μπορούσε να γίνει ακόμη χειρότερη εάν τα παιδιά δεν εμβολιαστούν και οτα σχολεία δεν επιβάλλουν εντολές υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας και άλλες προφυλάξεις ασφαλείας.

«Είμαστε πολύ πιεσμένοι. Έχουμε πολλά παιδιά στα νοσοκομεία τώρα », δήλωσε ο Φάουτσι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!