Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: De facto παρέμβαση της Κίνας στην αγορά κρυπτονομισμάτων
[Η Ναυτεμπορική]: De facto παρέμβαση της Κίνας στην αγορά κρυπτονομισμάτων

[Η Ναυτεμπορική]: De facto παρέμβαση της Κίνας στην αγορά κρυπτονομισμάτων

Στην Έφη Τριήρη
etriiri@naftemporiki.gr

Σε μία ακόμη πιο καθοριστική παρέμβαση στην αγορά κρυπτονομισμάτων, οι ρυθμιστικές αρχές της Κίνας απαγόρευσαν de facto όλες τις συναλλαγές σε κρυπτονομίσματα μαζί με το mining, σε μια εξέλιξη που έπληξε το bitcoin και γενικότερα όλο το ψηφιακό ενεργητικό.

Δέκα ρυθμιστικές αρχές, συμπεριλαμβανομένων της κεντρικής τράπεζας της χώρας, της τραπεζικής αρχής και των ρυθμιστικών αρχών στην αγορά ξένου συναλλάγματος, δεσμεύθηκαν από κοινού να εξαλείψουν εκ βάθρων κάθε παράνομη δραστηριότητα σε κρυπτονομίσματα, σε μια κίνηση που σηματοδοτεί την πρώτη φορά που όλα τα ρυθμιστικά και εποπτικά όργανα της Κίνας ενώνουν τις δυνάμεις τους για να απαγορεύσουν ολοκληρωτικά όλες τις δραστηριότητες στη συγκεκριμένη αγορά.

Τον περασμένο Μάιο

Είχε προηγηθεί τον Μάιο η απόφαση του Πεκίνου να απαγορεύσει σε χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς και σε εταιρείες πληρωμών να παρέχουν υπηρεσίες που σχετίζονται με τα κρυπτονομίσματα, ενώ η κινεζική κυβέρνηση είχε προβεί σε αντίστοιχες απαγορεύσεις και το 2013 και το 2017. Οι επανειλημμένες απαγορεύσεις καταδεικνύουν σαφώς τη δυσκολία των κινεζικών ρυθμιστικών αρχών να κλείσουν τις «τρύπες» στη συγκεκριμένη αγορά, αλλά και να ορίσουν σαφώς τις συναλλαγές σε κρυπτονομίσματα, παρά το γεγονός ότι τράπεζες και εταιρείες πληρωμών έχουν γνωστοποιήσει ότι θα στηρίξουν τις προσπάθειες. Η νέα προσπάθεια αποτελεί την πιο λεπτομερή και δυναμική μέχρι στιγμής κίνηση από τις πιο ισχυρές ρυθμιστικές αρχές της χώρας να θέσουν υπό έλεγχο την αγορά κρυπτονομισμάτων, ενώ παράλληλα καταδεικνύει και τη σαφή δέσμευση του Πεκίνου ως προς την κατεύθυνση αυτή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!