Τετάρτη, 8 Απριλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Το Facebook κατέβασε διαφημίσεις της καμπάνιας Τραμπ ως παραπλανητικές
[Η Ναυτεμπορική]: Το Facebook κατέβασε διαφημίσεις της καμπάνιας Τραμπ ως παραπλανητικές

[Η Ναυτεμπορική]: Το Facebook κατέβασε διαφημίσεις της καμπάνιας Τραμπ ως παραπλανητικές

Το Facebook κατέβασε την Πέμπτη διαφημίσεις της εκστρατείας επανεκλογής του Ντόναλντ Τραμπ οι οποίες ζητούσαν από τους χρήστες να υποβάλουν στοιχεία στον πλαίσιο μιας απογραφής (Official 2020 Congressional District Census), επειδή παραβίαζαν την πολιτική της εταιρείας κατά της παραπληροφόρησης όσον αφορά στην απογραφή της κυβέρνησης.

Όπως σημειώνει το Reuters, οι διαφημίσεις, οι οποίες προέρχονταν από τις σελίδες του προέδρου Τραμπ και του αντιπροέδρου Μάικ Πενς, οδηγούν σε μια έρευνα σε επίσημη ιστοσελίδα της καμπάνιας και μετά σε μια σελίδα που ζητά δωρεές. «Χρειαζόμαστε πατριώτες Αμερικανούς σαν εσάς να απαντήσουν σε αυτή την απογραφή, ώστε να αναπτύξουμε μια νικηφόρα πολιτική για την πολιτεία σας» αναφερόταν στη διαφήμιση.

Σύμφωνα με το online newsletter Popular Information, που αναφέρθηκε πρώτο στις διαφημίσεις, το Facebook αρχικά απάντησε πως δεν παραβίαζαν την πολιτική του. Υπέρμαχοι των δικαιωμάτων των πολιτών είπαν ότι άσκησαν πίεση για την απομάκρυνση των διαφημίσεων και το Facebook επιβεβαίωσε πως τις επανεξέτασε.

Η εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης, η οποία έχει δεχτεί πυρά επειδή αφήνει πολιτικούς να ανεβάζουν παραπλανητικές διαφημίσεις, ανακοίνωσε τον Δεκέμβριο πως θα απαγόρευε διαφημίσεις που σκοπεύουν να περιορίζουν τη συμμετοχή στην απογραφή των ΗΠΑ, για την οποία αξιωματούχοι και κοινοβουλευτικοί φοβούνται πως θα μπορούσε να στοχοποιηθεί από απόπειρες παραπληροφόρησης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!