Παρασκευή, 7 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: EY: Χαμηλά στις προτεραιότητες της ελληνικής ναυτιλίας η κυβερνο-ασφάλεια
[Η Ναυτεμπορική]: EY: Χαμηλά στις προτεραιότητες της ελληνικής ναυτιλίας η κυβερνο-ασφάλεια

[Η Ναυτεμπορική]: EY: Χαμηλά στις προτεραιότητες της ελληνικής ναυτιλίας η κυβερνο-ασφάλεια

Αποκαλυπτικά είναι τα αποτελέσματα της παγκόσμιας έρευνας της ΕΥ για την κυβερνο-ασφάλεια και ειδικά τα εξειδικευμένα στοιχεία της για τον ελληνικό ναυτιλιακό κλάδο. Το συμπέρασμα είναι ότι η κυβερνο-ασφάλεια εξακολουθεί να αποτελεί ζητούμενο για την ελληνική ναυτιλία, αφού επτά στις δέκα επιχειρήσεις του κλάδου δαπανούν λιγότερο από 100.000 δολάρια ετησίως στον τομέα αυτό, ενώ σχεδόν έξι στους δέκα δεν αντιμετωπίζουν τις κυβερνο-απειλές ως κρίσιμο κίνδυνο.

Τα αποτελέσματα της έρευνας παρουσίασε ο Παναγιώτης Παπαγιαννακόπουλος, Associate Partner και Υπεύθυνος των Υπηρεσιών Cybersecurity, Data Protection & Privacy, και ορισμένων Υπηρεσιών Τεχνολογίας της ΕΥ Ελλάδος και της EY Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Ο ομιλητής εξήγησε ότι, όσον αφορά την Ελλάδα, η έρευνα επικεντρώθηκε στις επιχειρήσεις του ναυτιλιακού κλάδου, καθώς η ναυτιλία αποτελεί βασικό πυλώνα της εθνικής οικονομίας και η κυβερνοασφάλεια στη θάλασσα κρίνεται ως βασική προτεραιότητα για το μέλλον.

Από τα ευρήματα της έρευνας προκύπτει ότι, για τις ελληνικές ναυτιλιακές επιχειρήσεις, το ζήτημα της κυβερνοασφάλειας φαίνεται να αποτελεί χαμηλότερη προτεραιότητα, σε σύγκριση με το σύνολο των επιχειρήσεων που συμμετείχαν στην παγκόσμια έρευνα GISS 2020 της ΕΥ. Το 71% των ελληνικών ναυτιλιακών επιχειρήσεων δαπανά λιγότερο από 100.000 δολάρια ετησίως για την κυβερνοασφάλεια, ενώ, παράλληλα, καμία ελληνική ναυτιλιακή επιχείρηση δε δαπανά πάνω από ένα εκατομμύριο δολάρια για αυτόν τον σκοπό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!