Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: ExxonMobil: Σχέδια για περικοπές 1.600 θέσεων εργασίας στην Ευρώπη έως τα τέλη του 2021
[Η Ναυτεμπορική]: ExxonMobil: Σχέδια για περικοπές 1.600 θέσεων εργασίας στην Ευρώπη έως τα τέλη του 2021

[Η Ναυτεμπορική]: ExxonMobil: Σχέδια για περικοπές 1.600 θέσεων εργασίας στην Ευρώπη έως τα τέλη του 2021

Σχέδια για την κατάργηση 1.600 θέσεων εργασίας ως τα τέλη του 2021 στην Ευρώπη, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα η αμερικανική πετρελαϊκή εταιρεία ExxonMobil, μια από τις λεγόμενες «επτά μεγάλες», αριθμός που αναλογεί σε κάτι περισσότερο από το 11% του εργατικού δυναμικού της στη Γηραιά Ήπειρο. Οι περικοπές αυτές θα γίνουν στο πλαίσιο της ευρύτερης διαδικασίας μείωσης του λειτουργικού της κόστους, την οποία επιτάχυνε η πανδημία του κορωνοϊού.

«Ο αντίκτυπος της πανδημίας του κορωνοϊού στα προϊόντα της ExxonMobil έκανε ακόμη πιο επείγον το έργο που βρισκόταν σε εξέλιξη για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας» της επιχείρησης, εξήγησε η διεύθυνση της εταιρείας, η οποία απασχολεί περίπου 14.000 εργαζόμενους στην Ευρώπη.

Δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες, όπως τη γεωγραφική κατανομή των υπό κατάργηση θέσεων, όμως σημείωσε πως θα εξαρτηθούν από «το εμπορικό αποτύπωμα και τις συνθήκες της αγοράς» σε κάθε χώρα, τονίζοντας πως η Ευρώπη παραμένει «σημαντική αγορά» για αυτή, όπως «έδειξαν οι πρόσφατες μεγάλες επενδύσεις» που έκανε.

«Ωστόσο, είναι απαραίτητες σημαντικές ενέργειες αυτή τη στιγμή για να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητά μας ως προς τα κόστη», προκειμένου η εταιρεία να μπορέσει να ξεπεράσει τις «άνευ προηγουμένου συνθήκες της αγοράς», πρόσθεσε η διεύθυνση της ExxonMobil, η οποία απασχολεί περίπου 75.000 υπαλλήλους σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η εταιρεία, που υφίσταται βαρύ πλήγμα από την πανδημία, την πτώση της παγκόσμιας ζήτησης και τη μετάβαση σε πηγές ανανεώσιμης ενέργειας, είδε την τιμή της μετοχής της να υποχωρεί σχεδόν κατά το ήμισυ στη Wall Street από την αρχή της χρονιάς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!