Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: «Εξπρές Σαμίνα»: Σπασμένο στα δύο στον βυθό συνεχίζει να ξυπνά μνήμες
[Η Ναυτεμπορική]: «Εξπρές Σαμίνα»: Σπασμένο στα δύο στον βυθό συνεχίζει να ξυπνά μνήμες

[Η Ναυτεμπορική]: «Εξπρές Σαμίνα»: Σπασμένο στα δύο στον βυθό συνεχίζει να ξυπνά μνήμες

Το «Εξπρές Σαμίνα» στον βυθό. Είχε αποπλεύσει από Πειραιά για Πάρο-Νάξο-Ικαρία-Σάμο-Πάτμο-Λειψούς, με 472 επιβάτες και 61 μέλη πληρώματος, όταν λίγο πριν τον κατάπλου στο λιμάνι της Παροικιάς, 2 μίλια ανοικτά της Πάρου, στις 22:12 της 26ης Σεπτεμβρίου 2000, «βρήκε» στις χαρτογραφημένες νησίδες «Πόρτες»

Ακριβώς 21 χρόνια σήμερα από τις 26 Σεπτεμβρίου 2000, από το ναυάγιο του επιβατηγού-οχηματαγωγού «Εξπρές Σαμίνα», που προσέκρουσε στις νησίδες «Πόρτες», έξω από την Πάρο, η τρίτη μεγαλύτερη σε θύματα, 82, ελληνική μεταπολεμική ναυτική τραγωδία έχει ήδη κριθεί δικαστικά. Ποινές (μικρές) επιβλήθηκαν, οι δύο από τους καταδικασθέντες που μπήκαν φυλακή βγήκαν. Το κουφάρι του πλοίου, όμως, είναι ακόμα εκεί, στο ίδιο σημείο, στον βυθό. Πέρα από την ανείπωτη θλίψη για όσους χάθηκαν, και για την παριανή κοινωνία αυτή η τραγική ιστορία είναι «μια πληγή που πρέπει να κλείσει»…

«Σήμερα, κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει αυτούς που έφυγαν άδικα. Τα λόγια θα είναι πάντοτε φτωχά όταν καλούνται να περιγράψουν το μέγεθος της απόγνωσης. Εκτός, όμως, από τις ψυχές που χάθηκαν και ζητούν μια δικαίωση, που δεν τους την έδωσε ο χρόνος και οι άνθρωποι, είμαστε και εμείς οι ζωντανοί, που ζούμε στο νησί και είδαμε τον Ιούνιο του 2020 τον εφιάλτη να ξαναγυρίζει και να πλανάται γύρω και πάνω από τις ακτές του νησιού μας» λέει στο naftemporiki.gr o δήμαρχος Πάρου, Μάρκος Κωβαίος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!