Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Έξοδος στις αγορές: Αυξάνονται τα χρηματοδοτικά «όπλα» για τη στήριξη της οικονομίας
[Η Ναυτεμπορική]: Έξοδος στις αγορές: Αυξάνονται τα χρηματοδοτικά «όπλα» για τη στήριξη της οικονομίας

[Η Ναυτεμπορική]: Έξοδος στις αγορές: Αυξάνονται τα χρηματοδοτικά «όπλα» για τη στήριξη της οικονομίας

Η νέα έξοδος στις αγορές αποτελεί μια κίνηση τόσο διατήρησης της παρουσίας της χώρας στις αγορές, όσο και αύξησης των ταμειακών διαθεσίμων, τα οποία πλέον μπορεί να ξεπεράσουν τα 38 δισ. ευρώ, δεδομένου και του νέου πακέτου των μέτρων για τη στήριξη της οικονομίας λόγω της πανδημίας, αλλά και της ενίσχυσης της αποτρεπτικής δύναμης της χώρας.

Αναφερόμενος στη χθεσινή έκδοση , ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας , έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο κόστος με το οποίο δανείστηκε η χώρα, που είναι το χαμηλότερο από οποιαδήποτε έκδοση ομολόγου του ελληνικού Δημοσίου, αλλά και στη μεγάλη ζήτηση και ποιότητα των επενδυτών, σημειώνοντας ότι «συνιστούν ισχυρή έμπρακτη απόδειξη ότι οι αγορές αναγνωρίζουν το συνεκτικό οικονομικό σχέδιο της κυβέρνησης και την αποτελεσματική εφαρμογή του για την αντιμετώπιση των δυσμενών οικονομικών και κοινωνικών συνεπειών της πανδημίας».

Τουλάχιστον 5 δισ. ευρώ εκτιμάται ότι θα χρειαστεί να δαπανηθούν έως το τέλος του έτους, πλέον των 14 δισ. ευρώ που ήδη έχουν δαπανηθεί, για τα μέτρα στήριξης της οικονομίας λόγω της πανδημίας το επόμενο χρονικό διάστημα. Μέρος αυτών αναμένεται να καλυφθούν από την εισροή ευρωπαϊκών πόρων όπως π.χ.το πρόγραμμα SURE, από το οποίο η Ελλάδα θα λάβει 2,7 δισ. ευρώ κι αναμένεται να καλύψει το κόστος του προγράμματος ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, αλλά και της αποζημίωσης ειδικού σκοπού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!