Σάββατο, 8 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Εξώδικο Καλογρίτσα: Ζητάει κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με Χούρι
[Η Ναυτεμπορική]: Εξώδικο Καλογρίτσα: Ζητάει κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με Χούρι

[Η Ναυτεμπορική]: Εξώδικο Καλογρίτσα: Ζητάει κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με Χούρι

Αντιπαράθεση μεταξύ των βουλευτών της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, που συμμετέχουν στην προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση Ν. Παππά, εκδηλώθηκε νωρίς το βράδυ της Τρίτης, με αφορμή εξώδικη δήλωση του Χρ. Καλογρίτσα, με την οποία ζητά να κληθούν για κατάθεση μέλη της οικογένειας Χούρι, στους οποίους ανήκει η κατασκευαστική εταιρεία CCC.

“Ο πανικός του ΣΥΡΙΖΑ πριν ακόμη ξεκινήσει η εξέταση των μαρτύρων είναι έκδηλος” αναφέρουν σε δήλωσή τους οι βουλευτές της συμπολίτευσης, απαντώντας σε αντίστοιχη δήλωση των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης οι οποίοι έκαναν λόγο για υπαγόρευση “γραμμής” από τον κ. Καλογρίτσα στη ΝΔ.

Όπως αναφέρουν στη δήλωσή τους οι βουλευτές της ΝΔ που συμμετέχουν στην προανακριτική επιτροπή, ο ΣΥΡΙΖΑ “Προσπαθεί να ανακαλύψει δήθεν προσκόμματα στη διαδικασία και έχει το άγχος να σχολιάζει ακόμα και τα αιτήματα των μαρτύρων προς εξέταση. Η διαδικασία θα ακολουθηθεί στο ακέραιο και οι μάρτυρες θα εξετασθούν όπως η Επιτροπή θα αποφασίσει. Καταλαβαίνουμε ότι είναι λυπηρό για το ΣΥΡΙΖΑ αλλά το κουβάρι των αποκαλύψεων ξεκίνησε από τους ίδιους τους τους φίλους. Η ανησυχία τους έκδηλη αλλά ας κρατήσουν την ψυχραιμία τους. Θα την χρειασθούν σίγουρα κατά την εξέταση των μαρτύρων.” τονίζουν οι βουλευτές της ΝΔ.

Στη δική τους δήλωση, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ότι ο κ. Καλογρίτσας, “πριν καν καταστεί μάρτυρας ο ίδιος ως βασικός πρωταγωνιστής της υπόθεσης, εφόσον η πλειοψηφία δίνει αγώνα εντός αυτής για να βγάλει από το ντεκόρ το κεντρικό πρόσωπο και χωρίς να έχει κανένα δικαίωμα προς τούτο, προβαίνει στα εξής:

α) κάνει υποδείξεις για τις εργασίες της Προανακριτικής αναφορικά για τους μάρτυρες που πρέπει να κληθούν και τον τρόπο της εξέτασής τους

β) κάνει συστάσεις και υπαγορεύει «γραμμή» στην ΝΔ και

γ) χαρακτηρίζει την Επιτροπή φιάσκο και παρωδία”

Όπως σημειώνουν στην ίδια δήλωση, “από όλους διαπιστώνεται ότι η διαδικασία της προανακριτικής είναι μια απέλπιδα προσπάθεια για δημιουργία εντυπώσεων χωρίς ίχνος αποδεικτικού υλικού για την στοιχειοθέτηση οποιασδήποτε κατηγορίας εναντίον του Νίκου Παππά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!